Bohužel podniku znovu nepřálo počasí, což je v případě svitavské ploché dráhy letos zatím železné pravidlo. Všechny kategorie stihly odjet po dvou jízdách, potom začalo hustě pršet a bylo rozhodnuto o zrušení závodu. Následně se však jezdci dočkali překvapení poté, co předseda komise ploché dráhy oznámil, že verdikt rozhodčího o zrušení závodu a vyhlášení nového termínu byl chybný, neboť bylo odjeto padesát procent rozjížděk a výsledky platí.
Do Svitav zavítala početná konkurence závodníků nejen z tuzemska, ale také z Holandska a Rakouska (včetně jedné ženy).

V kategorii FT1 triumfoval ve Svitavách v obou hodnocených jízdách loňský republikový mistr Pavel Balšínek ze Syrovic jedoucí na motorce značky KTM. Druhé místo vybojoval Holanďan Avrcal a celkově na třetím místě skončil v závodu Roman Janošťák z Prahy.

Rovněž v zápolení kubatury Classics  se z vítězství radoval obhájce mistrovského titulu z minulé sezony, v tomto případě Michal Hloušek z Rudíkova (Honda). Ani v jedné rozjížďce nenašel přemožitele. Druhý byl Petr Mrázek z Nového Města a třetí brněnský Radek Pecina.

Konečně mezi veterány si pro nejvyšší porci bodů za dvě vyhrané jízdy dojel na motocyklu Jawa František Chvojka z Bohdanče, o další pozice se podělili Martin Hakl z Brna a Jiří Kozák z Pardubic, když každý byl jednou druhý a jednou třetí.

Další akcí plánovanou do Cihelny je klasická plochá dráha, a to prvoligový podnik v neděli 1. června. Snad se konečně nad svitavskými pořadateli smilují nebesa a umožní divákům sledovat kompletní závody.

(eh, rh)