Před šedesáti lety, kdy se ve městě objevily soutěžní speciály premiérově, ještě termín flat track asi nikdo neznal, v současnosti je to však disciplína, která si získává stále významnější místo na motoristickém slunci. Ve Svitavách je tradičním „hostem“ několik let, tentokrát se jednalo o finálový díl mistrovství republiky ve všech třech třídách.

Svitavští organizátoři se museli smířit s neúčastí zahraničních závodníků, kteří sem v minulosti pravidelně zajíždějí, v tomto případě však zejména Rakušané a Italové dali přednost jiným aktivitám.

V kategorii FT1 byl jednoznačným favoritem zkušený Pavol Pučko a svoji roli bez problémů potvrdil, když svitavský závod s převahou opanoval před druhým Jiřím Krausem a třetím Michalem Hlouškem. Pučko mohl po dojezdu kromě prvenství v závodu oslavit i mistrovský primát.

V kategorii Classics se v Cihelně představila desítka jezdců a finálová runda vyšla nejlépe Michalu Hlouškovi, který tak byl úspěšný ve dvou kubaturách. Druhý dojel Petr Hloušek a třetí Jakub Matějíček.

V poháru veteránů seděla svitavská dráha nejlépe Jiřímu Slezákovi, který porazil celé pole soupeřů v čele se stříbrným Aloisem Petrovským a bronzovým Janem Brožkem.