Ovšem zpočátku to na body vůbec nevypadalo, neboť soupeři z Hradce Králové tahali za delší konec pomyslného pingpongového provazu a vedli nejprve 2:0 a posléze 3:1. K obratu ovšem zavelel Jakub Seibert, který v utkání juniorů s Koblížkem prohrával 0:2 na sety, aby tři následující sady získal na svoji stranu. Vzápětí Radek Košťál přehrál Palkovského a o výsledku musela rozhodnout závěrečná čtyřhra. A ta je v předvedení dvojice David Marek, Jakub Seibert silnou zbraní domácích, což se prokázalo po hladkém třísetovém vítězství nad aktuálními mistry České republiky v deblu Palkovským a Koblížkem.

Celek z Borové a Liberce se po dvou kolech senzačně usadil na extraligové špici, nutno ale podotknout, že tabulka je zatím značně nekompletní a vinou řady odložených utkání například týmy z Havířova a Ostravy ještě do soutěže vůbec nezasáhly.

Další zápas odehrají Marek a spol. tento pátek 8. září na stolech KT Praha (mj. J. Panský, M. Orlowski), o čtrnáct dnů později přivítají v Liberci TTC Elizza Praha.

EXTRALIGA – 2. KOLO: SKST Borová-Liberec – DTJ Hradec Králové 4:3 (Seibert – Olejník 0:3, Marek – Palkovský 0:3, Košťál – Koblížek 3:0, Marek – Olejník 1:3, Košťál – Palkovský 3:1, Seibert – Koblížek 3:2, Marek, Seibert – Palkovský, Koblížek 3:0).