Dvakrát na stupních vítězů v rámci Českého skokového poháru!

To ukazuje formu jako hrom.

A protože je za dveřmi Velká cena Litomyšle, mají se příznivci jezdeckého sportu na kolbišti v Suché na co těšit.

Ale zpět do Hradišťka, kde se čtvrté kvalifikační pohárové kolo konalo jako Velká cena Prahy a bylo postaveno na překážkách o výšce 145 centimetrů. Se základním parkurem si účastníci poradili velmi dobře, devět jich postoupilo do finále bez zátěže v podobě trestných bodů.

Byl mezi nimi i Rudolf Doležal na svém koni Quattro Cento, bezchybnou jízdu navíc zopakoval i na finálové trati. A to byla přímá cesta na stupně vítězů, neboť stejný výkon předvedl už jen Jan Štětina, který v sedle Zenta-S dosáhl rychlejšího času než zástupce JK Hřebčín Suchá a bral tak zasloužené vítězství.

Doležal se posunul na třetí pozici v žebříčku a před litomyšlskou zastávkou extraligy se zařadil mezi favority. V Suché se bude soutěžit od 6. do 9. června a na pořadu bude celkem osmnáct soutěží.

Český skokový pohár 2019:

4. kolo – Velká cena Prahy v Hradišťku u Sadské (parkur 145 cm): 1. Jan Štětina – Zento-S (Jezdecká stáj Schneider), 2. Rudolf Doležal – Quattro Cento (JK Hřebčín Suchá), 3. Tereza Mücková – Control Me Karsit (Stáj Karsit), 4. Jakub Štěrba – Warness (Zemský hřebčinec Písek), 5. Ondřej Pospíšil – Einfach (Stáj Dvůr Židovice).

Pořadí ČSP po 4. kole: 1. Jan Chýle (37), 2. Jan Štětina (35), 4. Rudolf Doležal (33), 4. Tereza Mücková (32).