A Martin chtěl na domácí trati dokázat, že jeho vítězství z belgického Zolderu ve třídě EuroNascar 2 nebylo dílem náhody.

Jenže plány jsou jedna věc a koronavirová epidemie druhá.

Organizátoři neměli jinou možnost, než mostecký podnik (jenž byl už tak přeložen z původního červnového termínu), „odpískat“.

„Vláda vyhlásila přísná opatření k zamezení šíření epidemie, v jejichž důsledku jsme museli areál uzavřít veřejnosti. Za této situace není možné závod uspořádat,“ vysvětlila obchodní a marketingová ředitelka společnosti Autodrom Most Jana Svobodová.

Na severu Čech by se Nascar Euro Whelen Series měla objevit v roce 2021, budou-li tomu okolnosti přát více než nyní.

Alespoň částečně pozitivní zprávou pro rodáka z Litomyšle a jediného českého reprezentanta v této sérii je skutečnost, že o šanci získat další body do klasifikace nepřijde, neboť ve stejném termínu se pojede v chorvatském Grobniku.

Letošní zkrácená sezona Nascar Whelen Euro Series začala v polovině září v italské Vallelunze, kde Martin Doubek nestartoval. Po Zolderu a Grobniku je závěrečný díl naplánován na prosinec do španělské Valencie, kde na týmy čekají čtyři soutěžní jízdy. Vše je podmíněno vývojem situace s covid-19 v jednotlivých zemích.