Litomyšlští florbalisté totiž udrželi svoji výkonnost na vysoké úrovni a o tomto víkendu si zase zahrají v TOP 8. Poté, co zvítězili ve své divizi, si na výbornou počínali rovněž v osmifinálové skupině, která je zavedla do haly Dubina v Ostravě.

Čekali je tam tři moravští rivalové, bez výjimky reprezentanti silných extraligových a prvoligových klubů. Peaksport ale už v minulosti opakovaně dokázal, že se jeho hráčům ze zvučných jmen kolena nerozklepou.

A platilo to i nyní, když nejprve uzamkli svoji svatyni a nedovolili Znojmu ani jednou skórovat, zatímco sami se dvakrát prosadili. Dalším „chodem" byla domácí Ostrava a i ta se přesvědčila, že litomyšlský dorost hraje dobrý florbal. Za stavu 3:3 zlomily odpor soupeře branky produktivní dvojice Štarman – Petr v poslední pětiminutovce.

Nejtěžší sok se proti Peaksportu postavil na závěr dvoudenního turnaje a také ze střetu s Vítkovicemi vyšli Litomyšlští se vztyčenými hlavami. Aby ne, remíza s jasným favoritem, to byl další výsledek jako „hrom", tím spíše, že nad ním v průběhu utkání třikrát vedli. I tak si zajistili postup do čtvrtfinále play off z krásného druhého místa.

Vrchol dorostenecké ligy se odehraje o tomto víkendu v hale Tatranu Střešovice, kam se sjede osm nejlepších týmů a mezi nimi bude i Litomyšl. Ta vloni vypadla právě se Střešovicemi (které ale jednou porazila) a letos ji v sobotním čtvrtfinále hraném na dva zápasy čeká další tuzemský florbalový gigant jménem TJ JM FAT PIPE Chodov. Den nato se bude bojovat o medaile.

1. liga dorostenci – osmifinálová skupina B: TJ Znojmo LAUFEN CZ – FBC Peaksport Litomyšl 0:2 (branky: P. Petr, M. Štarman), FBC Peaksport Litomyšl – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (branky: P. Petr 2, P. Pakosta 2, D. Bartoš), FBC Peaksport Litomyšl – 1. SC Vítkovice Oxdog 3:3 (branky: M. Štarman 2, P. Petr). (rh)