Stejné bylo po pátém vzletu i celkové pořadí a Češi se znovu přiblížili k medailovému úspěchu. Jejich největšími konkurenty jsou Belgičané, třetí Huybreckx a čtvrtý Jennen. Naopak v klubové třídě se medaile českým zástupcům vzdálily. Tomáš Suchánek byl na trase dlouhé přes 240 kilometrů šestnáctý a Michal Lešinger obsadil až 23. místo. První jmenovaný uzavíral po pěti dnech top desítku, Lešinger byl čtrnáctý. Průběžné vedení udržel v této kategorii Nizozemec Kuijpers, ale další soupeři se na něho tlačí s minimálními bodovými odstupy.

Ve dvojicích pokračoval vyrovnaný boj Poláků a Britů, Kawa a Matkowski uhájili vedení před Jonesem a Coppinem. Veseleji bylo i v českém táboře, Horákovi s Kusbachem konečně vyšla disciplína alespoň trochu podle představ a obsadili sedmé místo.

Čtvrtek byl na plachtařském mistrovství Evropy ve znamení šesté disciplíny. I ta byla platná, přestože počasí v závěru piloty lehce pozlobilo, déšť však naštěstí přišel v době, kdy většina účastníků byla bezpečně zpět na letišti.

Ani v jedné ze tří kategorií nezměnil šestý letový den jména vedoucích závodníků. Ve standardní třídě dominují nadále domácí reprezentanti v pořadí Pavel Loužecký (6. místo v šesté disciplíně) – Miloslav Cink (11.) a český triumf tak hlasitě klepal na dveře.

V klubové třídě se dařilo Tomáši Suchánkovi, který v disciplíně s poměrně výrazným náskokem zvítězil a průběžně se posunul na pátou příčku. Druhý český reprezentant Michal Lešinger byl devatenáctý a v celkovém pořadí drží dvanácté místo. K titulu evropského šampiona směřuje Nizozemec Kuijpers.

Zřejmě rozhodující krok ke zlatu udělali ve dvojicích Poláci Kawa a Matkowski, kteří vyhráli šestou disciplínu a odskočili dotírajícím Britům Jonesovi a Coppinovi. České dvojice Rendla – Rendla a Horák – Kusbach se pořád nemohou pohnout ze dna výsledkové listiny.

Aktuálně: Páteční disciplína byla kvůli počasí zrušena, což znamená že Pavel Loužecký se stal mistrem Evropy a Miloslav Cink vicemistrem ve standardní třídě!

Letošní mistrovství Evropy v bezmotorovém létání v sobotu na staroměstském letišti končí slavnostní vyhlášením výsledků.