Vloni se mistrovství republiky vůbec nejelo, změnilo se letos něco?
Za deset let, co mistrovství pořádáme, se pouze dvakrát stalo, že se jel jenom jeden závod. Úplně při prvním ročníku a předloni. Vloni se poprvé stalo, že se neuskutečnil ani jeden závod. Za následek to má, že je startovní pole nesmírně vyrovnané. V minulosti byla špička schopná stáhnout případnou ztrátu na jednom kole až o šest metrů. Teď to tak není. Nikdo nevyniká a pro diváky je to lepší.

Jaké má vaše stáj letos ambice?

Jede za nás Michal Roušavý s novým lyžařem a v prvním závodě bylo vidět, že nejsou ještě tolik sehraní. Věřím, že půjdou nahoru.

Vyvíjí se v Česku motoskijöring, či po těch dvou letech vyklízí pozice?

Tím, že poslední dva roky seriál závodů stál, tak se rozvoj trochu pozastavil. Předtím jsme měli silné sponzory, takže jsme si mohli dovolit i celebrity a jejich vložený závod. Motoskijöring šel strašně nahoru. Náš cíl nyní je, dostat motoskijöring znovu tam, kde byl před dvěma lety.

Ve vaší stáji jezdí zpěvák Janek Ledecký. To byl dobrý marketingový tah, začalo o vás být slyšet…

Dobře to bylo hlavně pro motoskijöring. Dlouholetý člen našeho týmu Jan Froněk kamarádí s Jankem Ledeckým. Říkal, že by to Ledecký rád zkusil, je blázen do lyží a do adrenalinových sportů. První dva roky se rozkoukávali, ale ten třetí se už dostávali do finále. Je velká škoda, že se minulé roky nezávodilo.

Kdybyste měl nalákat diváky na víkendový dvojboj do Nekoře a do Ústí nad Orlicí, na co se mohou těšit?
Uvidí skvělé a dramatické závody, které získaly na náboji také tím, že se v prvním podniku nedařilo favoritům. Svatoš, Šrolerovi a mnozí další se budou hrnout dopředu. Navíc se snažíme závody nějak okořenit. V Nekoři se pojede opačným směrem a trať bude rychlejší. Do Ústí je pozván zpěvák Laufer a naplánovaný je seskok parašutistů.

Plánuje Orion Team, co se týká motoskijöringu, něco do budoucna?

Rádi bychom udělali v Dobřanech vložený závod celebrit. Máme domluvenou Charvátovou, jednáme s Alešem Valentou, ale vše je o penězích. Jestli se pojede všech devět závodů, tak jich asi moc nebude, ale uvidíme.

(ry)