Trať byla pestrá, střídaly se všechny druhy povrchů, technické sjezdové pasáže, stejně jako náročné výstupy. Pro „hobbíky" to byla vlastně běžná záležitost, ovšem v ostrém tempu časovky nešlo rozhodně o nic pohodlného.

NÁSKOK SE NEROZPLYNUL

Soustředění na jízdu bylo viditelné na všech úsecích rychlé a tvrdé trasy. Nikdo „nepadl" fyzicky, všichni svůj bicykl ukočírovali zdárně až do cíle, byť s různou kilometráží a nescházely ani nemilé defekty. „Nejvíce mě zaskočilo bahno kolem potoka Třebůvky." posteskla si Dita Rolencová.

Do závodu „vystřelili" nejrychleji domácí favorité a brněnský veterán Spáčil, v průběhu druhého pětikilometrového okruhu jim však záda ukázal přerovský Špiler a získal až dvouminutový náskok. V závěru jej mocně dotahoval třebovský Martin Schön, ale přiblížil se nejvýše na patnáct vteřin. Dramatický byl sekundový souboj o bronzovou příčku.

BÁJEČNÁ A NÁROČNÁ TRAŤ

„Byl jsem tu před dvaceti lety, ještě když tu fungovala Rubena Tours a jezdil Radovan Fořt. Teprve nyní jsem si uvědomil, jak báječná, ale i mimořádně náročná je městská trať nahoru – dolů přes Křižák," komentoval svůj úspěch spokojený Stanislav Špiler z Přerova. Porci pětadvaceti kilometrů zvládl za 55 minut v rychlostním průměru 27,15 km/h.

„Byl to skvěle připravený závod plný adrenalinu," shodla se při vyhlašování víc než padesátka startujících bikerů. Je to pocta pořadatelům seriálu, který slaví letos patnácté jubileum a stal se za tu dobu významným podnikem v regionu. Už nyní zvou všechny zájemce do pelotonu pořadatelé dalších závodů, jimiž budou triatlon (30. července) a duatlon (20. srpna).

Městské cross country

ABSOLUTNÍ KLASIFIKACE:

1. Stanislav Špiler (TROB Přerov) 55:00
2. Martin Schön (CK Slovan Moravská Třebová) 55:15
3. Leopold Spáčil (Giant Brno) 57:18
4. Michal Rotter (CK Slovan Moravská Třebová) 57:21
5. Josef Doležel (CK Slovan Moravská Třebová) 57:22
6. Josef Vopařil (Polička) 59:19
7. Jiří Kadidlo (CK Slovan Moravská Třebová) 59:33
8. Jiří Kvapil (CK Slovan Moravská Třebová) 59:46
9. Filip Smékal (CK Slovan Moravská Třebová) 1:00:51
10. Sandor Pocsai (CK Čerti Kunčina) 1:01:06

VÍTĚZOVÉ PODLE KATEGORIÍ:

MUŽI – junioři: Martin Kobelka (Moravská Třebová). M1: Martin Schön. M2: Stanislav Špiler. M3: Michal Rotter). M4: Leopold Spáčil. ŽENY – juniorky: Jitka Dulajová (Moravská Třebová). Z1: Monika Doleželová (Moravská Třebová). Z2: Bedřiška Schneiderová (CK Čerti Kunčina). (mt)