I když jsou podmínky pro provozování tohoto odvětví pro pořádající Automotoklub v AČR Svitavy stále složitější a ekonomicky náročnější, tak i na rok 2019 dokázal nachystat závodní kalendář obsahující celkem tři podniky.

Tím zahajovacím bude závod 1. ligy družstev, který se pojede tuto sobotu 11. května za účasti sestav reprezentujících kluby AK Markéta Praha (vítězný tým obou doposud odjetých závodů v Praze a Kopřivnici), Walbo Railway Kopřivnice, Speedway Club Žarnovica a AMK ZP Pardubice.

Úvodní soutěžní rozjížďka z dvanácti, které jsou na programu v základním rozpisu závodu, bude v Cihelně odstartována ve 14 hodin (po nich ještě následují finálové jízdy).

Kromě toho se na tomto stadionu, který prošel v minulých letech částečnou rekonstrukci a především výměnou mantinelů, pojede v červenci závod Přeboru České republiky jednotlivců a v září podnik mezinárodního mistrovství České republiky ve flat tracku, který je v posledních sezonách ve Svitavách pravidelným „hostem“.

Na větší počet závodních dnů si už organizátoři netroufli, limituje je především zmíněná finanční náročnost. I trojlístek letošních akcí ovšem slibuje pro motoristickou veřejnost atraktivní zážitky.