Po pečlivém zvažování se dohodl na spolupráci s chorvatským trenérem Vanjou Miljkovićem.

Osmatřicetiletý rodák z Osijeku má za sebou dlouholeté působení na asistentské pozici v chorvatském klubu KK Vrijednosnice Osijek, v němž od roku 2009 strávil deset sezon v řadě. Následující tři ročníky potom pracoval v Maďarsku: nejprve coby hlavní kouč ženského týmu PINKK Pécs, poté jako asistent trenéra v mužském VSK Panthers Pécs.

„Po odchodu Adama Konvalinky pro nás pochopitelně bylo naprosto zásadní, abychom rozšířili trenérský štáb o nového asistenta. Jsme velice rádi, že můžeme v Bekse přivítat Vanju Miljkoviće, jenž bude zastávat nejenom asistentskou pozici u A týmu, ale zároveň bude působit coby hlavní kouč prvoligového celku U23 a jako jeden z trenérů projektu Golden Talents, kde se bude podílet na individuálním rozvoji našich mladých hráčů,“ uvedl sportovní ředitel Radek Nečas.

„Můj první kontakt s pardubickým klubem proběhl prostřednictvím kouče Dina Repeši, který mě oslovil a nabídl spolupráci. Známe se delší dobu, neboť jsme oba působili u klubů chorvatské nejvyšší soutěže. Poté mi lidé z managementu klubu podrobně představili klubové vize a cíle pro nadcházející období a musím přiznat, že jsem si okamžitě přál, abych se stal součástí pardubického klubu. Nesmírně mě oslovila zejména možnost pracovat s mladými hráči. Právě pomáhat mladým, talentovaným hráčům k výkonnostnímu progresu, stejně jako pomoci dosáhnout co nejlepších výsledků v české nejvyšší soutěži a v Alpe Adria Cupu, je pro mě obrovskou motivací,“ těší se Miljković na nové angažmá.

Společná příprava pardubických basketbalistů odstartuje 15. srpna.