Jako například ta na trase z Opavy do Svitav.

Slezané a Dekstone Tuři spolu sváděli tuhé boje o druhé místo za suverénním Nymburkem (vzpomínky na druhé prodloužení v poslední vzájemné ligové bitvě či pohárový duel o bronz ještě nevybledly). Jak by tohle zápolení dopadlo, to se nikdo nedoví. Předčasný konec sezony však urychlil zajímavý přesun.

Opavští basketbalisté Rostislav Dragoun a Václav Bujnoch, kterým končily v jejich dosavadním klubu smlouvy, přijali svitavskou nabídku a v ročníku 2020/2021 obléknou dres Turů.

Samozřejmě za podmínky, že se do té doby dá svět, a zdaleka nejen ten český sportovní, do pořádku…

„Mám radost, že se nám podařilo získat oba hráče. Sledujeme tím naši filozofii, tedy přivádět hráče, kteří jsou ochotni udělat vše pro maximalizaci svého basketbalového a fyzického potenciálu. Protože pouze s takovou mentalitou budeme schopni naplňovat klubové cíle. Od Václava Bujnocha si slibujeme posílení palebné síly, chytrou hru na útočné polovině a větší pohyblivost a variabilitu v obraně. V Rosťovi Dragounovi vidíme neúnavného dříče, který by měl zagresivnit náš projev na obou stranách hřiště a přinést více fyzické hry,“ okomentoval nové akvizice trenér Lukáš Pivoda.

Letos sedmadvacetiletý Bujnoch nakoukl při minulém reprezentačním srazu i do národního týmu Ronena Gibzburga. Za sebou má i působení v zámoří, v Opavě hrál šest ligových sezon (jednu musel kvůli vážnému zranění vynechat) a bojoval za ni i v Champions League. „Svitavský klub má každým rokem vyšší cíle, podmínky jsou na velmi dobré úrovni. Po šesti letech v Opavě se těším na změnu a věřím, že budeme bojovat v Kooperativa NBL o nejvyšší příčky,” vyjádřil se střelecky velmi dobře disponovaný basketbalista.

Čtyřiadvacetiletý Dragoun dostal první ligové minuty v ostravské Nové huti, v Opavě potom strávil pět ročníků, zkušenosti má rovněž z reprezentační dvacítky, českých univerziádních výběrů a Ligy mistrů. „Nabídka ze Svitav mě velmi potěšila. Věřím že tento tým je pro mě skvělou volbou a také dobrou příležitostí k basketbalovému růstu,” těší se na angažmá mezi Tury.