Neznamená to však, že by Borová zmizela z popředí tuzemského stolního tenisu. Ve spolupráci s klubem z Liberce se totiž bude objevovat v extralize mezi deseti top týmy republiky! Z kádru, jenž reprezentoval Borovou dosud, přešel do nového kolektivu David Marek a odehrál úvodní „mistrák“.

Byla to premiéra vítězná. V zaplněné sokolovně v Hradci Králové se zápas proti TJ Sokol nevyvíjel dobře. Hostující jednička Radek Košťál vedl s Kláskem v první sadě 9:3, přesto set a celé utkání prohrál. Za stavu 3:1 pro Sokol se úlohy zachránce ujal Marek. Nejprve otočil duel s Kláskem z 0:2 na 3:2 a za smírného stavu 3:3 měl velký podíl na výhře v rozhodujícím deblu s Jakubem Seibertem (extraliga se hraje ve tříčlenných týmech a do čtvrtého vítězného bodu).

Některá extraligová klání se budou hrát rovněž v sokolovně v Borové. To první v pátek 1. září od 18 hodin proti DTJ Hradec Králové.

TJ Sokol PP Hradec Králové Lunatour.cz – SKST DencoHappel Borová-Liberec 3:4 (bodovali: Crha 2, Klásek 1, Lebeda 0 – Marek 2,5, Seibert 1,5, Košťál 0).

Další výsledky: SF SKK EL Niňo Praha – SF SK Kotlářka EN Praha 4:0, TJ Ostrava KST – TTC Elizza Praha Euromaster 4:2.

Účastníci extraligy 2017/2018:

SF SKK EL Niňo Praha
TJ Ostrava KST
SKST DencoHappel Borová-Liberec
Sokol PP Hradec Králové 2
TTC Elizza Praha Euromaster
SF SK Kotlářka EN Praha
KT Praha
DTJ Hradec Králové
TTC Ostrava 2016
SKST Charvát Baník Havířov