Asistent Lubomíra Růžičky u svitavských Dekstone Turů se těší na novou výzvu. Pětadvacetiletý odchovanec kroměřížského basketbalu se v loňském roce zúčastnil v roli asistenta trenéra mistrovství Evropy hráčů do 16 let, které se hrálo v bulharské Sofii.

„Jsem strašně rád, že jsem se znovu posunul v trenérské kariéře. V létě jsem řešil, v jaké pozici budu pokračovat v mládežnických reprezentacích,“ komentuje to Pivoda. Ten se může těšit na velmi zajímavého kolegu na lavičce „osmnáctky“. V pozici hlavního trenéra u reprezentace U18 bude pracovat někdejší vítěz Euroligy a dlouholetý hráč španělské Barcelony Luboš Bartoň. Bezesporu tedy člověk, který by měl mít svým následovníkům co předat.

„Dále bude u týmu figurovat Petr Treml, který bude mít na starosti U17. V minulosti však vedl také reprezentaci osmnáctiletých, takže má v daném ročníku bohaté zkušeností. Je pro mě super spolupracovat s takovými osobnostmi,“ netají se Lukáš Pivoda.

„Jsem hodně zvědav, jak se Luboš Bartoň ujme kormidla mládežnické reprezentace, protože doteď neměl moc trenérských zkušeností. Po hráčské stránce má však zkušenosti obrovské, v basketbalu mnoho dokázal. S oběma trenéry se těším na vzájemnou spolupráci,“ doplnil mladý svitavský trenér. (ms)