Do vozu okamžitě proudily návaly vody. „Nejprve narazil do kovového zábradlí mostku a pak vůz skončil v potoce převrácený na střechu. Řidič zůstal ve vozidle uvězněn," uvedla tisková mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová. Už bylo nadmíru jasné, že sám si zaklíněný z vlastního vozu, jež se ve vteřině mohla stát i jeho rakví, nepomůže.

Měl velké štěstí! Když vůz klesal hlouběji a hlouběji, mezitím okolo projížděl další řidič, který nehodu spatřil a okamžitě zvolal na tísňovou linku: „Zhruba 2 kilometry před Radkovem ve směru od Moravské Třebové je vozidlo v potoce. Osoba je uvnitř a komunikuje. Vozidlo je z poloviny potopené". Na pomoc neprodleně vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému. „Řidič byl podchlazen a než si jej převzali do péče zdravotníci, provedli jsme u něj orientační dechovou zkoušku. Bohužel měla pozitivní výsledek 2,99 promile. Řidič je stále v péči lékařů," dodala k případu Anna Štegnerová.

Ale jak už to tak bývá, opilci mají vážně štěstí, když se mění během večera na lidi ve značně podroušeném stavu. Tentokrát nad sedmačtyřicetiletým mužem stály všichni strážní andělé. Bdít nad ním teď ještě nejspíš budou i policisté. „Okolnosti havárie jsou i nadále předmětem šetření policistů ze skupiny dopravních nehod," dodala mluvčí.

Až se uzdraví a lékaři svolí k jeho propuštění z nemocnice, bude muset také řešit výměnu vozidla. Jeho noční jízda pod vlivem alkoholu totiž znamená, že na své octavii způsobil škody zhruba za sto dvacet tisíc korun.