"Po několikaměsíčním prověřování a dále zejména na základě znaleckých posudků z oboru dopravy, soudního lékařství a toxikologie kriminalisté dospěli k závěru, že u prošetřovaného skutku se nejednalo o dopravní nehodu z nedbalosti, ale o úmyslný čin, takzvanou rozšířenou sebevraždu, při které měl mladý řidič spáchat i trestný čin dvojnásobné vraždy," sdělila policejní mluvčí Eva Prachařová.

O nehodě jsme psali zde:

Z místa nehody.
Tragická nehoda na Rychnovsku: Čelní střet dvou automobilů nepřežili tři lidé

Podle těchto zjištění měl řidič Volkswagenu v sebevražedném úmyslu zrychlit, v podstatě na dvojnásobně převyšující povolenou rychlost v daném úseku, a do posledního okamžiku ji zrychloval. "Nebrzdil, a čelně se střetl s náhodně protijedoucím vozidlem poškozených, čím způsobil okamžitou smrt nejen sám sobě, ale oběma poškozeným v protijedoucím vozidle Fabia. Vzhledem k tomu, že podezřelý při činu sám zemřel, bude případ po došetření všech detailů odložen," dodala policejní mluvčí.

Za volantem smrtícího vozu seděl 33letý muž, v podvečerních hodinách v osudný den na silnici druhé třídy mezi Rychnovem nad Kněžnou a Rokytnicí v plné rychlosti narazil do protijedoucí fábie, v níž cestovala 46 letá žena a 18letý spolujezdec. Všichni tři těžkým zraněním na místě podlehli. U události zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Kvůli zajištění všech stop i odklizení následků dopravní nehody byla silnice zavřená několik hodin a řidiči museli jezdit po objízdných trasách přes okolní obce.

K nehodě došlo nedaleko Dlouhé Vsi. Silnice druhé třídy v tomto úseku se v loňském roce zdála být jako zakletá a zařadila se k těm nejnebezpečnějším v rychnovském regionu. Při březnových nehodách tu zahynuli dva lidé. V jednom případě šlo o střet automobilu s chodcem, kdy tento následkům zranění podlehl. Jak se později ukázalo, sám před něj skočil a řidič nestačil zareagovat. Další člověk zemřel po nárazu autem do stromu.