Přestože minulou středu převzali zcela novou služební „oktávii" vybavenou chytrým radarem Ramer 10, užili si jejího pohodlí a moderní techniky jediný den, než ji naboural jeden ze silničních hříšníků. „K dopravní nehodě došlo ve čtvrtek 12. března okolo půl druhé odpoledne při služebním zákroku. Policisté jeli po slinici I/43 Svitavy – Březová, kdy je předjela Škoda Fabia, která na silnici, kde je maximální povolená rychlost 90 kilometrů za hodinu, jela rychlostí 166 kilometrů za hodinu," uvedla ke kuriózní nehodě Markéta Janovská, tisková mluvčí policie Pardubického kraje.

Černá „kobra", jak se vozidlu začalo přezdívat, dostala zabrat při jednom z vůbec prvních zákroků. Policisté za volantem se totiž snažili provinilce zastavit, předjížděli jej a v tu chvíli došlo také k nárazu. „Fabia vyjela ze směru své jízdy a došlo ke střetu. Předběžně odhadnuté škody na vozidlech jsou na naší Octavii odhadem osmdesát tisíc korun a na druhém vozidle třicet tisíc korun," uvedla podrobnosti Markéta Janovská.

Příčiny a další okolnosti události, po níž se nástroj policie ke stíhání lumpů musel poroučet ze služby, se nadále šetří. Podle Janovské má Škoda Octavia jen první škrábance a drahé vybavení vozidla zůstalo bez poškození.

„Radar poškozen nebyl, ale i tak, jako po každé dopravní nehodě, musí být opětovně provedena kalibrace. Na silnice se vozidlo vrátí v co nejkratší možné době, jak bude opravené," podotkla policejní mluvčí Pardubického kraje. Nový policejní vůz má být zbraní především na silnici I/35 i kvůli častým nehodám a rychlé jízdě. Jeho provoz bude po návratu nepřetržitý.