V sobotu po desáté hodině večer se totiž od Kamence v rozjařené náladě vypravil na bicyklu směrem do centra Poličky, ale do cíle své cesty už nedorazil.
Další jízdu mu znemožnila neočekávaná nehoda. „Patrně vlivem alkoholu nezvládl „jízdu zručnosti". Při pádu si přivodil zranění hlavy. Stále je v péči lékařů litomyšlské nemocnice. V dechu jsme cyklistovi naměřili více jak dvě promile alkoholu," sdělila mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová. Muž po incidentu stále není v pořádku a doba jeho hospitalizace není upřesněná. „Nějaký čas bude trvat, než zraněného v nemocnici dají lékaři do pořádku. Navíc je jisté, že se správnímu řízení nevyhne. Za jízdu pod vlivem mu mohou uložit pokutu až do výše padesát tisíc korun," poznamenala Anna Štegnerová.

Někteří cyklisté jsou zkrátka nepoučitelní a zřejmě nemají na paměti, že také oni jsou účastníky provozu a platí pro ně sankce za porušení kázně na silnicích. „Podobně jako na řidiče motorových vozidel, tak i na cyklisty se vztahuje zákaz požívání alkoholu a omamných látek před jízdou nebo během ní. Jízdou pod vlivem totiž cyklisté ohrožují nejen sebe, ale i ostatní," dodala policejní mluvčí Anna Štegnerová.