Výjimkou byla ranní nehoda u Moravské Třebové v 6:45 na silnici II. třídy č. 368, kdy si řidič nevšiml cyklisty a narazil do něj. „Zda byl osvětlen, je předmětem dalšího šetření policie. Zkouška na alkohol byla u obou účastníků nehody negativní," řekla policejní mluvčí Anna Štegnerová. Cyklista byl se zraněním převezen do nemocnice. Škoda se vyšplhala na pětatřicet tisíc korun.

Na silnici I/35 už však zmrzlá silnice komplikace způsobila. Na cestě z Moravské Třebové do Mohelnice dostal řidič osobního automobilu smyk a narazil zadní částí vozu do kamionu. Tento střet se naštěstí obešel bez vážných zranění. Šofér byl záchranáři ošetřen na místě.

O smůle může hovořit řidička, která nejprve vyjela u Litomyšle mimo vozovku. „Nedošlo ke škodám na zdraví ani na majetku a vše bylo řešeno domluvou," sdělila tisková mluvčí. Řidička pokračovala v jízdě. U Mikulče se však střetla s dodávkou a se zraněními byla převezena do nemocnice. „Řidič nákladního vozidla patrně nepřizpůsobil rychlost vozu a narazil do vozidla stojícího při pravém okraji vozovky. Řidič dodávky vyvázl bez zranění," sdělila policejní mluvčí Anna Štegnerová. Hmotné škody jsou předběžně odhadnuty na šedesát tisíc korun.

U Rohozné vyjel mimo vozovku autobus, který po vyproštění hasiči mohl dále pokračovat v jízdě. Bez zranění se neobešla ani nehoda osobního vozidla u poličského masokombinátu. „Řidič osobního vozidla patrně nezvládl jízdu na zledovatělém povrchu, skončil mimo vozovku a narazil do stromu," popsala situaci na místě tisková mluvčí. Ošetřen musel být řidič i spolujezdec.

Kolem sedmnácté hodiny se stala na silnici druhé třídy číslo 360 další havárie. Řidič Fiatu vyjel mimo komunikaci, převrátil se na bok. „Hmotné škody jsou odhadnuty na padesát pět tisíc korun. Tento řidič měl vyváznout s oděrkami," řekla Anna Štegnerová.

Největší komplikace v dopravě způsobila havárie, která se stala v úterý asi hodinu po půlnoci. Na silnici I/35 u obce Sedliště se střetla dodávka s kamionem. Jeden z řidičů musel být být záchranáři ošetřen na místě. Hmotné škody jsou odhadnuty na více jak pět set tisíc korun korun. „Ani jeden z účastníků nebyl pod vlivem alkoholu, či jiné návykové látky," dodala policejní mluvčí.

V úterních večerních hodinách bylo nutné zajistit v Javorníku na Svitavsku zcela převrácený kamion z poloviny naplněný masem. Hasiči museli zajistit nejen vozidlo proti požáru, ale i šest set litrů nafty v nádrži tak, aby nedošlo k případné ekologické havárii.