"Řidič s vozidlem Škoda Fabia přejel do protisměru, kde se střetl s nákladním vozidlem, to se následně převrátilo na bok a narazilo do protijedoucí dodávky, která skončila v poli," uvedla policejní mluvčí Dita Holečková.

Zranili se všichni tři řidiči a byli převezeni do nemocnice. Nemuseli být ale vyprošťováni. Nákladní automobil skončil na boku, částečně na vozovce a vysypal přes celou komunikaci štěrk.

"Ani u jednoho z řidičů dechová zkouška neprokázala přítomnost alkoholu. U řidiče Škody Fabia policisté nařídili odběr krve na přítomnost omamných a psychotropních látek," dodala policejní mluvčí.

Při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Silnice byla asi dvě hodiny uzavřená.
Dopravní kolaps u Orle. Náklaďák se nevešel pod budovaný obchvat, strhl traverzu

Škoda je předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun. Přesné okolnosti a příčiny dopravní nehody zjišťují policisté.

Silnice bude ještě několik hodin uzavřena. Objízdná trasa od Hlinska je přes obec Holetín a z obce Krouna přes Skuteč.

Nehoda se stala poblíž odbočky na turistickou atrakci Peklo Čertovina, která je kritizovaná, že není řádné označená, chybí zde odbočovací pruh a úsek, který svádí k vysokým rychlostem, je tak velmi nebezpečný. 

Nehoda u nebezpečné odbočky k zábavnímu parku.
Do Pekla Čertovina letěl vrtulník, při nehodě byly zraněny tři děti

"Jednotky zajistily vozidla proti požáru a úniku provozních náplní. Na místě zasahují profesionální a dobrovolní hasiči z Hlinska,ů hlásila z místa nehody mluvčí krajských záchranářů Vendula Horáková.