Zdeněk Troška bude povídat nejen o svých filmech, o samotném filmování, ale také o cestování, vaření, sportu a samozřejmě i o veselých příhodách z natáčení a mnohém jiném. V současnosti nemá český film kontroverznějšího tvůrce, než je režisér a scénárista Zdeněk Troška.

Režisér pochází z jižních Čech. Snad proto také tento kraj rád ukazuje ve většině svých úspěšných snímků. Režii Zdeněk Troška vystudoval na pražské FAMU a také ve francouzském Lycée Carnot v Dijonu. Tvorbu úspěšného režiséra každoročně zkritizuje celá řada filmových odborníků. Nikdo mu však nemůže upřít, že do projektů zláká nejen herce, ale i zpěváky či moderátory, a hlavně své filmy dokáže prodat.

Poznejte tuto osobnost české kinematografie osobně. Besedu, která se uskuteční ve čtvrtek 23. října v 19.30 hodin ve Smetanově domě v Litomyšli, povede redaktor Jaroslav Suchánek. 

Díky vstřícnosti Smetanova domu připravil Svitavský deník pro své čtenáře možnost získat volňásky na besedu se Zdeňkem Troškou. Stačí správně odpovědět na otázku:
Kolik úspěšných trilogií Zdeněk Troška natočil? Své odpovědi posílejte na e-mailovou adresu: kveta.korbarova@denik.cz nejpozději do středy 22. října do 12 hodin. Nezapomeňte uvést celé své jméno, adresu a telefonní kontakt. Výherce budeme včas informovat.

Správná odpověď: tři trilogie (Slunce, seno…, Kameňák, Babovřesky)

Vstupenky vyhráli: Lukáš Karal z Litomyšle, Jitka Novotná z Kornic, Petr Novotný z Dlouhé Loučky, Vlasta Švarcová ze Sedliště, Jan Vacek z Vysokého Mýta

Blahopřejeme!