Jednou z nich je například Malý princ francouzského spisovatele, pilota a filozofa Antoine de Sant – Exupéry. Příznivci této světově známé knihy by si neměli nechat ujít divadelní zpracování Malého prince v podání Víti Marčíka mladšího. Se svým nastudováním přijede do Litomyšle v úterý 25. února. Divadelní zpracování Malého prince předvede v Husově sboru na Toulovcově náměstí v Litomyšli od sedmnácti hodin.

„Exupéryho Malý princ patří mezi díla, která stále inspirují a vybízejí i k novým dramatickým zpracováním. To zatím asi poslední pochází z dílny Vítězslava Marčíka mladšího. Jedná se o divadlo jednoho herce, který s pomocí loutek a hudby vypráví o svém setkání s Malým princem," přiblížil představení Štěpán Klásek, litomyšlský duchovní Církve československé husitské.

Podle jeho slov je úterní představení určené spíše pro větší děti a mládež. Malé děti ale zoufat nemusejí. „Podařilo se nám domluvit ještě jedno dětské divadelní představení," nalákal Štěpán Klásek. Kolotoč pohádek na Malého prince navazuje hned druhý den v deset hodin dopoledne. „Víťa Marčík mladší se svým kolegou Adamem Bergerem budou hrát na originálním kolotoči pomocí marionet pohádky O Jeníčkovi a Mařence, O veliké řepě a O kohoutkovi a slepičce. Je to představení pro diváky od dvou do sta let, takže věřím, že zaujme nejen děti, ale i dospělé," pozval Štěpán Klásek.