Výstava umožňuje nejen dětem podniknout cestu do 8000 kilometrů vzdálené Namibie, aniž by musely opustit hranice naší země.

Vezme návštěvníky  na nezapomenutelný výlet, při kterém uvidí rozlehlé pláně s nádhernou krajinou, nespočet zvěře, neobvyklé geologické útvary, rozmanité a přátelské domorodce.

Autorkou fotografií je Jana Filová a nejčastějším námětem snímků je každodenní život této exotické země. Fotografie doplnila autentickými předměty z vlastní sbírky, jako jsou sochy, zbraně nebo předměty denní potřeby.

Vladislav Fila a Jaroslav Pekař se zabývají preparováním exotické zvěře. A tak na výstavě  zájemci naleznou více než dvacet preparovaných zvířat. Na vlastní oči možná poprvé uvidí nejen  bílého lva, ale také zebru či žirafu.

Ta se sice celá do výstavních síní  muzea nevejde, přesto díky svému typickému dlouhému krku  shlíží na příchozí pěkně zvysoka.

Víte, jak vypadá například kudu či voduška? I to se dá zjistit  při  návštěvě této výstavy.

Kromě fotografování založila Jana Filová občanské sdružení OKANDULI (v překladu „žirafka"), které se snaží pomoci africkým dětem. Také na této výstavě mají návštěvníci možnost přispět na vzdělávání  afrických dětí.

Výstava je tradičně doplněna hernou, kde si děti mohou samy vyrobit typické africké hračky – děvčata africkou panenku, kluci luk s šípy či africké masky. Dozvědí se zde také základní informace o Africe, která je pro nás vzdáleným exotickém světadílem.

Sbírky Městského muzea galerie ve Svitavách  jsou zaměřeny na dokumentaci řemesel, regionálního umění a výdobytků techniky.