Společně v sobotu zavzpomínali třeba i na to, jak se poprvé potkali na koncertech legendární kapely N.V.Ú., nebo jaké bývaly večery u vánočního stromečku s rodiči. Poslechli si k tomu říznou muziku alternativního ražení, pobavili se, povykládali, ale především – oslavili už potřetí Číraté Vánoce.

„Mám radost z toho, že se takhle setkáváme v předvánočním čase. Vytvořila se tu nádherná tradice. Potkávám se tu s fajn lidmi, které mám moc rád. To je pro mě velice důležité. Vždycky se moc těším na kamarády z Pardubic. Zahlédl jsem tady i kluky z Brna," říká pravidelný návštěvník vánoc s tematikou punkových opasků a čír Jiří Bartoš, který studoval v Pardubicích a s přáteli z tamních končin se vidí zřídka. „Je to super, když se punková komunita spojí a schází se podobně jako jiné další. Takhle vidíte i kamarády, kteří nepřijedou třeba půl roku. Většinou probíráme to, jak plyne život," dodal s úsměvem mladík.
Za Jiřím Bartošem dorazili Pardubáci, ale mezi desítkami punkerů v kožených bundách byste našli i vyznavače tvrdé muziky i z mnohem vzdálenějších míst republiky. Punkeři se proto vybavili i vlastním vánočním stromkem, k tomu si u stolečků nakupovali upomínkové předměty s odkazy na oblíbené kapely jako dobrý dárek, až dojde na ty opravdové Vánoce o Štědrém dni. A k tomu všemu jim zahrála v jejich komunitě známá skupina Šanov 1, benešovští RV4, domácí Mentálně narušená moucha, nebo hospodsko-harmonikářská formace Tragedis z Jindřichova Hradce. Své číslo představili i pražší Just War a pěkný vánoční dárek v podobě svého prvního koncertu dostali litomyšlští Nikomu nic.

„Je to zkrátka klasická pogovačka s kapelami. Ale s tím, že se snažíme nastavit příjemně nízké vstupné, aby si k nám lidé našli cestu. Chceme si užít předvánoční dobu, společně popít a zasmát se," uzavřel organizátor akce Jakub Mašek.