Svitavsko: Zimní královna květin na zámku

Litomyšl – Zámek hostí od čtvrtka do neděle výstavu nazvanou Kamélie, zimní královna květin. Od 10 do 17 hodin budou k vidění až padesátileté keře kamélií, zapůjčené ze zámeckého zahradnictví v Rájci nad Svitavou. Doplní je aranžmá z kaméliových a dalších živých květin. Návštěvníci se během prohlídky zámku mohou seznámit s historií této zajímavé rostliny, s její poutí světem a Evropou a s jejím pěstováním.

Chrudimsko: Komunál v R-klubu

Chrudim –  Poprvé ve více než 20leté historii populární východočeské rockové skupiny Komunál zahraje v pátek tato šestice muzikantů v chrudimském R-klubu. A fanoušci se mají na co těšit! Návštěvníky čeká pořádná porce dobré muziky. Určitě zazní písničky z doposud posledního CD skupiny nazvaného U zašlejch časů ale nebudou chybět ani starší pecky jako třeba Je to zlý, Hokejbal, Děvka či Karel. Začátek je ve 20 hodin. Jako předkapela rozjede večer hardcore-metalová skupina Uterus.

Orlickoústecko: Kunčický křapáč

Letohrad-Kunčice – V sobotu od 13 hodin se ve Ski areálu Umbule uskuteční další ročník Kunčického křapáče. Zájemci mohou soutěžit nebo ochutnat připravené pochoutky. Soutěž začne ve 14 hodin.

Ústí n. O. – V rámci Světového dne vody se v plaveckém bazénu v sobotu a v neděli uskuteční Vodní víkend.

Vysoké Mýto  – V sobotu od 20 hodin se v klubové scéně M-klubu koná koncert kapely Krausberry.

Rychnovsko: Elegance bez bariér. Modelky na vozíku

Rychnov nad Kněžnou – Na druhý ročník úspěšné charitativní akce s názvem Elegance bez bariér se můžete těšit v pátek ve Společenském centru. Jedná se o módní přehlídku, kde se na mole předvedou modelky a modelové na vozíku i bez něj. Premiérový ročník se setkal s velkou odezvou u široké veřejnosti. Tentokrát bude výtěžek věnován na podporu napjatého rodinného rozpočtu Peškových z Rohovládovy Bělé. V roli moderátorů se představí Muž roku Martin Zach a Eva Myšíková. Těšit se můžete také na zpěváka Ondřeje Rumla.

Rychnov nad Kněžnou – V rychnovském městském pivovaru v sobotu přivítají jaro. Na návštěvníky čeká staročeská zabijačka s prodejem, hudební produkce, velikonoční várky čtrnáctistupňového Habrováka a patnáctistupňového Kvardiana. Chybět nebude dětský koutek a soutěž ve vaření kotlíkového guláše. 

Pardubicko: Holki budou křtít v Kleci

Pardubice – V pátek máte možnost zavítat do pardubického music baru Disco Klec. Od 23 hodin se zde koná křest nového singlu Kontakty, na kterém se podílela skupina Holki, zpěvák Petr Dvořák a jeho kolegyně Helena Hamp᠆lová. Chybět nebudou ani kmotři. Této role se zhostí herec Východočeského divadla a známá tvář ze seriálu Ordinace v růžové zahradě Josef Pejchal či zpěvák a moderátor, někdejší člen skupiny Lunetic Martin Kocián. Po křtu bude následovat vystoupení skupiny Holki a hudebního projektu Petr Dvořák & Helena Hamplová.

Pardubice – Příznivci akrobatického umění si jistě nenechají ujít páteční vystoupení Čínského národního cirkusu. Nejlepší světová akrobatická show návštěvníkům pardubické ČEZ Areny od 19 hodin předvede nový program Shanghai Nights a zároveň zde oslaví 25. výročí svého vzniku. Jako vždy se můžete těšit na špičkové výkony nejlepších čínských akrobatů, kteří  předvedou umění s tradicí starší více než 2000 let.

Pardubice – Již pátý ročník tradičního hudebního festivalu Pardubická folková noc se koná v sobotu. Tento „první letní festival" v jedenáct hodin zahájí východočeské oblastní kolo soutěže Porta. Hlavní část programu pak odstartuje v 18 hodin, a bude se na co těšit. Vystoupí zde totiž pardubická kapela Marien, skupiny Žamboši, Zhasni či olomoucké trio Alibaba. Chybět však nebude ani tradiční jam-session, kdy budou moci diváci spolu s muzikanty prozpívat zbytek noci. Pro přespolní bude možnost přespání na zemi ve vlastních spacácích.

Královehradecko: Bigbítové srdce bude bít v Králíkách

Králíky – Bigbítové srdce je nevšední hudební akce, na kterou můžete zavítat v sobotu do Králík u Nového Bydžova.   Zahrají tam legendy českého rocku 80. let jako Klaxon, Unisono nebo Odyssea včetně východočeské skupiny Komunál.

Hradec Králové – Plánujete stavět nebo rekonstruovat? Chcete si vylepšit zahradu nebo vás zajímají možnosti ekologického bydlení? Kongresové centrum Aldis zve od pátku do neděle  na již 17. ročník Hradecké stavební výstavy. Nese podtitul Stavba a zahrada a navštívit ji můžete denně od 10 do 18 hodin, vyjma neděle, kdy se zavírá v 16 hodin. Kromě prezentace stavebních firem se můžete rovněž těšit na výrazné slevy a losování o ceny. 

Trutnovsko: Vaťák si pozval  Kryla

Dvůr Králové – V Zábavním centru Zálabí vystoupí v sobotu od 20 hodin skupina Vaťák, revival Kabátu, podle posluchačů ten nejlepší. Jako host vystoupí písničkář Jan Kryl.

Úpice – Představení  Mejdan po sezoně se koná v pátek od 19.30 hodin v úpickém divadle. Ochotníci uvedou hru Libora Trunečka. Dva muži, kteří si přes  smyšlené zdravotní handicapy užívají života, jsou pozváni k posudkové komisi. 

Jičínsko: Hořické Vítání jara

Hořice – V sobotu vyjde z vrchu Gothard průvodem s hudbou a tancem, který oslaví konec vlády Zimy a příchod Jara. Průvod masek zamíří k řece Bystřici, kde bude spálena a  do řeky vhozena Smrtka neboli Morana. Tak bude  symbolicky ohněm a vodou ukončena její nadvláda. Od roku 1989 se k tradici hořické Smrtky přidávají také bigbítové koncerty v Domě kultury Koruna. Začátek je v 18 hodin. 

Náchodsko: Jeden svět

Police n. Metují – Dnes bude v Kolárově divadle zahájen festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, který vyvrcholí o víkendu. Kromě promítání pozoruhodných filmů a besed s hosty je na sobotní večer připraven koncert skupiny Bratři Orfeové.

Hronov – Koncert české slavice Lucie Bílé se uskuteční v sobotu od 19 hodin v Sále Josefa Čapka. V originálním recitále zpěvačku na klavír doprovodí Petr Malásek.