Svitavsko - S řehtačkami 
i s vozembouchem

Moravská Třebová – Po roce se opět vrací masopustní veselí. Na historicky první obchůzku s řehtačkami a vozembouchem se vydají v sobotu maškary v Moravské Třebové. Sejdou se v 9 hodin u prodejny Lidlu, aby se v průvodu vydaly městem. Všichni se mohou těšit na dobrou zábavu. Výtěžek z masopustu pořadatelé věnují dětem z místního dětského domova.

Orlickoústecko - Festival láká 
na hody i ohňostroj

Králíky – Město bude patřit tradičnímu Králickému festivalu. V pátek dopoledne začnou na Velkém náměstí vepřové hody, na 19. hodinu  je  naplánován ohňostroj, který zahájí korzo masek. Na Střelnici začne ve 20 hodin tancovačka s kapelou Tandem Beat. V sobotu od 14 hodin bude Střelnice patřit dětskému   karnevalu a ve 20 hodin taneční zábavě s kapelou Hergot.

Chrudimsko - Hasičský bál slibuje zábavu a tombolu

Rabštejnská Lhota – SDH Rabštejnská Lhota pořádá v sobotu od 20 hodin U Drobílků hasičský bál. K tanci a poslechu hraje Chorus J. Bečky, připravena je bohatá tombola.

Pohled – Obec Mladoňovice zve na divadelní komedii Dalskabáty hříšná ves aneb Zapomenutý čert v provedení divadelního spolku J. N. Štěpánka v sobotu od 19 hodin do Kulturního domu v Pohledu. Vstupné je 50 Kč.

Pardubicko - Tip na valentýnský dárek: Deep Purple

Pardubice – Valentýn je svátkem zamilovaných. Užít si ho můžete  na koncertu Deep Purple v pardubické ČEZ Areně. Legendární hardrocková kapela se představí v pátek ve 20 hodin. Koncert je součástí evropského turné k nové desce.

Pardubice – V divadle Exil se bude na svatého Valentýna improvizovat. Pardubická improvizační skupina Paleťáci si přichystala k této příležitosti Valentýnskou Improshow s Paleťáky. Páteční večer v Exilu startuje v 19 hodin.

Královehradecko - Chybí vám hokej? Přijďte se podívat do zákulisí

Hradec Králové – V pátek se  na hradecké hvězdárně od 19 hodin koná speciální valentýnský večerní program nazvaný Lásko, bože lásko. Valentýnské pořady na hvězdárně byly vždycky hojně navštěvované, mezi nejvýraznější úspěchy v tomto oboru patří svatba, která se na hvězdárně konala v důsledku prvního rande právě při valentýnském programu. Hrát, zpívat a recitovat budou členové divadla Jesličky.

Hradec Králové – Česká extraliga stojí kvůli olympiádě, ale hradečtí nadšenci nemusí smutnit. Fanoušci totiž dostanou příležitost nahlédnout do zázemí stadionu. V sobotu se koná den otevřených dveří. Začátek je naplánován na půl desáté dopoledne. V programu je prohlídka stadionu či ukázkový trénink prvního mužstva, po jehož skončení si budou moc zájemci s hokejisty zabruslit.

Lochenice – Masopustní průvod masek pořádají v sobotu v Lochenicích. Sraz účastníků je ve 14 hodin u bývalého areálu SÚS. Průvod  doprovodí kapela pana Šimůnka. Po skončení je připravena zábava v hospodě U Novotných.

Trutnovsko - Turisté natáhnou krok kvůli medovině

Úpice – Za ohřátou medovinou je název 14. ročníku pochodu, který v sobotu pořádají členové úpického Klubu českých turistů. Start je z libovolného místa, průchozím místem bude od 10 do 15 hodin Jestřebí bouda v osadě Paseka. Po registraci tu každý účastník obdrží upomínkový list a malé překvapení.

Jičínsko - Průvod maškar projde celou vsí

Robousy – Sbor dobrovolných hasičů Robousy zve na maškarní průvod, který se koná v sobotu. Sraz je v 9 hodin u bývalých dílen v dolních Robousích.

Jičín – Regionální muzeum a galerie v Jičíně připravilo první letošní výstavu. Nese název Zdeněk Šindlar – Obrazy, kresby, grafika, návrhy. Výstava potrvá do 16. února, kdy se uskuteční beseda s autorem a dražba jeho volných grafik.

Rychnovsko - Karneval, nebo zvěřinu? Stihnete obojí

Kostelec nad Orlicí – Tradiční dětskou karnevalovou veselici si užijí nejen děti, ale i jejich rodiče ve Sdruženém klubu Rabštejn. Děti mají opět možnost oprášit své masky a vyrazit na karneval. Ten je pro ně připraven v neděli od 14 hodin. Na programu bude tanec, soutěže, ocenění masek i tombola. Kromě toho čeká na všechny spousta zábavy.

Dobruška – V sobotu se milovníci dobrého jídla mohou těšit na Zvěřinové hody, které se uskuteční ve sklepní pivovarské restauraci v Novoměstské ulici v Dobrušce od 11 do 22 hodin. Čeká vás zvěřinový gulášek, šípková omáčka, srnčí medailonky, kančí a dančí steak.

Doudleby n. O. – Zámky v zimních měsících nefungují, ten doudlebský je však výjimkou. V neděli tu budou další farmářské trhy. A nejsou zdaleka poslední. Budou totiž každý měsíc. Případní zájemci si mohou prohlédnout i zámek, ten je totiž přístupný kdykoliv. Stačí se dopředu domluvit. Těšit se můžete na širokou nabídku sýrů, korbáčů, grilovaných oštěpků, pečiva, uzenin a dalších.

Náchodsko - Svatební inspirace na zámku

Nové Město nad Metují – Pojedenácté se v novoměstském zámku o víkendu uskuteční svatební Valentýnská výstava. K vidění budou svatební garderóba a doplňky, kytice, prsteny, bižuterie a vlasové ozdoby, oznámení, dorty, fotografie… Připraveny jsou ukázky líčení a  účesů nebo expozice svatebních tabulí. Čeká vás dražba svatebních kytic a dortů i sladké občerstvení. Součástí výstavy budou módní přehlídky v 10 a ve 14 hodin.
Náchod – Středisko volného času Déčko a taneční škola Sahar zvou na soutěžní přehlídku orientálního tance Hvězda orientu 2014, která se koná o víkendu v Déčku. V sobotu tančí děti, v neděli soutěžící v dospělé kategorii, sólistky i skupiny. Připravena je také divácká soutěž o ceny, ukázky líčení, orientální bazar a především řada nevšedních tanečních zážitků.