Potkat členy kapely mohli i návštěvníci litomyšlského zámku, kde měli muzikanti v sobotu autogramiádu.  Právě na nádvoří se zpěvák zmínil o osobním vztahu k městu.  „Sto zvířat a Litomyšl se rýmuje převelice. Před pěti lety jsem tu našel svoji současnou manželku. Takže pro mě je to renesanční zámek a krásná renesanční manželka," podotkl s úsměvem charismatický zpěvák.

Nejlepší sestava

Na páteční koncert přijela kapela s osvědčenými hity a prostor byl i pro starší písničky, které si posluchači sami vybrali. Celé vystoupení mělo spád a bavili se vystupující i lidé pod pódiem. „Máme období, tak posledních sedm let, že v kapele je nejlepší sestava lidí, co mohla být a vlastně hraje nám to skvěle," vysvětlil dobrou atmosféru Honza Kalina.  A jak ohodnotil litomyšlské publikum? „Vždycky jsme v Litomyšli měli trošku problém, že na nás chodilo hodně mladých lidí a byli strašně ožralí. Měli jsme hroznou radost z toho, že tu byli „intoši" a bylo to strašně příjemné, kavárenské. V tom nejlepším slova smyslu a to je prostě to, co mě baví.  Možná to jsou stejní lidé, kteří tenkrát naráželi hlavou do beden.  Akorát jim je o deset let více a my si to nepřipouštíme," okomentoval s humorem sobě vlastním fanoušky zpěvák.

Co však na koncertě nezaznělo, byly písničky z nového alba, které z diskografie skupiny vybočuje. Cédečko se jmenuje „Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách" a je určené pro děti. Inspirací pro vydání byly vlastní děti a také fakt, že tři členové kapely jsou bývalí pedagogové. Zvláštností jednotlivých skladeb je i fakt, že každá má svého patrona. Jsou to známé osobnosti, o kterých Honza Kalina říká, že jsou mimořádní mistři ve svém oboru a dokázali ze sebe udělat „absolutní kretény". Nelze to však v tomto případě brát jako hanlivý přídomek, o čemž svědčí videoklip k písni, podle které je album pojmenované.  „Vím, že zaštiťování celebritami je v současné době malinko trošku kýč a je to takové klišé, ale myslím, že my jsme k tomu přistoupili malinko jinak a namlouvám si, že je to prostě všechno v pořádku," vysvětlil na závěr zpěvák.

Fanoušci „zvířat" mu dají jistě za pravdu. Pro mnohé je dobrá zpráva, že na odpolední koncert mohou vzít i svoje děti a postarat se o rozšíření fanouškovské základny skupiny, jejichž texty jsou drzé, provokativní, mnohdy pravdivé a hlavně oblíbené.