Komedie „Když se zhasne" přilákala v sobotu večer do kulturního domu více než dvě stě padesát nadšených diváků.

Hra vypráví příběh manželského páru z vyšší newyorské společnosti. Trevor je gynekolog a Nina majitelka a šéfkuchařka vyhlášené italské restaurace. Jejich manželství je ale v troskách. Může za to především předmanželská smlouva, díky které ten, kdo podá žádost o rozvod, přijde o veškerý majetek. Smlouva ovšem obsahuje také dodatek, který povoluje požádat o rozvod tomu z manželů, jenž prokáže druhému nevěru. A tak se Vánoční večírek promění z nudné párty v bitevní pole. Nina s Trevorem si navzájem dohazují své přátele Imeldu a Artura a vzniká tak řada komických situací.

„Myslím, že se premiéra opravdu povedla. Komedie „Když se zhasne" je zábavná a originální. V loňském roce jsme secvičili divadelní hru „Amant". Plány pro příští rok zatím nemáme. Inspiraci hledáme většinou na internetu. Tuto komedii budeme hrát ještě na Podlubníčku a snad i v dalších okolních vesnicích,"  zhodnotila režisérka Alena Chadimová.

I přesto, že hra trvala devadesát minut, obecenstvo se po celou dobu výborně bavilo. Sál hornoújezdského kulturního domu se nepřetržitě otřásal smíchem. „Komedie „Když se zhasne" je opravdu vtipná. Nejvíce mě pobavila scéna, kdy Trevor a Artur hrají squash. Herci předvedli skvělý výkon, ale především bylo vidět, že si to sami užívají. Těším se na jejich další představení," řekl student David Bárta.

BARBORA KOŠŇAROVÁ