Šestnáctý ročník multižánrového festivalu přilákal do města přes pět tisíc návštěvníků.Přestože zahajovací den festivalu pokřtil déšť, návštěvníky to neodradilo. Organizátoři sázejí na pestrou dramaturgii. Lidé si poslechli jak koncerty klasické hudby, tak nadšeně fandili hlavní rockové hvězdě večera Láďovi Křížkovi a kapele Kreyson.
„Snažíme se, aby si každý divák našel muziku, kterou má rád. To je naším hlavním záměrem,“ popisuje cíl hudební události pořadatelka Alena Báčová. Palackého náměstí se proměnilo v hlavní festivalovou scénu, kam se postupně scházeli první příznivci multižánrové hudby. „Jsem rád, že se ve městě něco děje. Přišel jsem se podívat na své oblíbené kapely,“ říká Václav Vaněk z Poličky.
Pořadatelé se o vše pilně starali. Sami uklízeli náměstí. Takže druhý den to na místě vypadalo, jako by se zde nic nekonalo. Ostatní interpreti hráli v kostele svatého Jakuba nebo v sále Tylova domu. Slavný poličský rodák Bohuslav Martinů by měl radost, že hudba opět spojila všechny generace ve spokojenou skupinu lidí.