Tentokrát přijede Lukáš Hejlík a Věra Hollá s bestsellerem Inferno od světoznámého amerického spisovatele Dana Browna.

Listování je divadelní představení s knihou v ruce, zvláštní druh scénického čtení, který poutavou formou předkládá divákům zcela nový zážitek z četby. Svým pojetím si klade za cíl posluchače knihou oslovit a probudit zájem o čtení. Za mimořádný přínos v oblasti propagace čtenářství získalo Listování cenu Nadace Český literární fond. „Se svým projektem Listování k nám Lukáš Hejlík zavítá již po několikáté. Scénické čtení se vždy setkalo s velikým úspěchem a lidé se pokaždé těší na to, s čím Listování opět přijede. Tentokrát se návštěvníci mohou těšit na divadelní představení zpracované na motivy knihy Inferno od Dana Browna, amerického spisovatele thrillerů," uvedla za organizátory Klára Kašparová.

Dan Brown v lednu zavítal do České republiky- Do Poličky se už nedostane, ale jeho slavné dílo, divadelně zpracované, ano. „Diváci uvidí plnohodnotné představení. Úprava představí celý příběh knihy. Doprovází nás muzika, kostýmy, jen máme v ruce stále knihu, čímž jasně dokazujeme, že čtení dnes ještě není mrtvá věc. Nejedná se o předčítání nějakých úryvků za stolem. Ne, je to opravdu svěží akční 3D podívaná," uvedl hlavní účinkující Lukáš Hejlík.

Proslulý harvardský symbologista Robert Langdon se tentokrát ocitá v samotném srdci Itálie, aby pomohl vyřešit záhadu, která je pozoruhodně propojená s jedním z největších literárních děl všech dob – Dantovým Peklem. Při svém tajuplném poslání se Langdon musí střetnout s neznámým, hrůzu nahánějícím protivníkem. Jediná vodítka mu v jeho pátrání nabízí Dantova temná epická báseň. „Dojde ke katastrofě, která navždy změní celý svět? Přijďte posoudit sami," zvou pořadatelé. Listování začíná ve dvacet hodin.

(mek)