Jaký je váš vztah k našemu regionu?
Obrovsky kladný. Morava je nádherná. Mé město, Bučovice, je popisováno jako město s perlou v krajině srdeční. Perlou je Státní zámek Bučovice, krajinou rád provedu i čtenáře. Ať letecky nebo vozem je návrat domů, často z překrásných cest, tím, co je srdci nejbližší. Moravu miluji. I proto se Morava stala součástí názvu naší formace Karel Gott revival Morava.

Vystupujete například v Březové nad Svitavou. Která místa jste u nás ještě navštívil, kam se rád vracíte?
Kumštýř nikdy nezapomene na místa, kde dostal příležitost. Kde mu věřili a on zpětně cítil, že vše dopadlo tak, jak mělo. To je prvotní myšlenka. Před ní pak zákonitě předskočí vztahy. Lidé na Svitavsku jsou milí, přející a velmi schopní. Právě takové jsem potkal v Březové nad Svitavou. Takový je starosta Březové Martin Kiss, jeho kolegové, přátelé a naše publikum. To jsme získali díky vánočním koncertům v kostele sv. Bartoloměje, městským plesům nebo slavné Březovské pouti. I kdybych se už nikdy v Březové nad Svitavou pěvecky neprezentoval, tak vzpomínky, které mám na Březovou, budou patřit mezi ty „životní"! Blízké přátele mám i v Opatově. Jako milovník filmových míst se rád vracím do Bystrého, kde Vojtěch Jasný natočil film Všichni dobří rodáci.

Tentokrát navštívíte Kamennou Horku na Svitavsku. Na co se mohou těšit návštěvníci Hřebečského babího léta?
Prvním naším motivem je, aby bylo znát, který repertoár je nám nejbližší. Tím je samozřejmě zpěvník Karla Gotta. Karel Gott je ve středoevropském prostoru tím, čím je Elvis Presley v USA. Věřím v osvědčené spojení mého zpívání s hudbou a zpěvem mého hudebního partnera Radka Vernera. Jeho kořeny jsou bigbeatové. Tím se nám repertoár značně rozšiřuje. Víc bych nechtěl prozrazovat. Chci jen ujistit, že repertoár bude velmi, ale velmi široký. Pevně věřím, že bude čím překvapit hosty.

Proč je vaším vzorem právě Karel Gott? Čím vám jeho písničky přirostly k srdci?
Patří k mému životu – k našim životům, k Vánocům, oslavám, radovánkám i smutnění. Je to evropský fenomén, který svým hlasem, technikou a vztahem k publiku celá léta znervózňuje nejednu velkou světovou hvězdu. Idoly táhnou. U nás byl vždy doma Karel Gott, proto právě on. Jeho profesionalita, láska k publiku, talent a vůbec celý tým, který léta buduje exkluzivní značku Karel Gott, jsou neskutečným příkladem, který prostě táhne. Vždy říkám, že Karel Gott není jen jméno skvělého zpěváka. Představuje obrovské profesní a životní nasazení a styl. Karel Gott mi zásadně ovlivnil život.

Jaké písničky jsou ve vašem repertoáru kromě mistra Gotta?
Idolů je spousta. V repertoáru tak je Abba, Tom Jones, Elvis Presley, Bohuš Matuš, Karol Duchoň, Josef Vágner a mnoho dalších. Radek Verner pak má ve svém zpěvníku vše od dechovky po Kabát. Takže věřím, že si na své přijdou milovníci bigbeatu, taneční hudby i rock´n´rollu.

Kam se chystáte ze Svitavska?
Těší mě, že mohu říct, že adres, na které se chystáme, je spousta. Jen namátkou Velký Šenov, Hovorany, Brno, Křtiny, Pardubice, menší turné po Slovensku, řada vánočních koncertů, 7. prosince opět v Březové nad Svitavou, kam v letošním roce s námi dorazí mimořádná operetní pěvkyně Martina Severová. Následovat bude plesová sezona, jejímž vrcholem bude Československé ples v Dubaji 6. března. Na všechna setkání s našim publikem se těšíme. Věřím, že to na nás bude znát. 

Kdo půjde na Karel Gott revival Morava?Čtenáři Svitavského deníku hráli o volné vstupenky do Kamenné Horky, kde hity Karla Gotta zazpívá Josef Bouda. Šťastnými výherci se stávají: Pavla Nevečeřalová ze Svitav, Daniela Ottová z Letovic, Kateřina Láníčková z Rašovic, Markéta Mahovská z Rašovic, Alena Rosová z Týniště nad Orlicí, Hana Brandejsová ze Svitav, Václav Hnát z Březové nad Svitavou. Blahopřejeme.