Padesát let muziky se představilo na pódiu, v dnes již můžeme říci klasické, sestavě Olda Říha kytara, Andy Budka basová kytara, Ondřej Timpl bicí. Olda se svými dvěma mladíky za zády nepotřebuje žádné extra světelné, zvukové a ohňové efekty, aby rozvařil posluchače naměkko.

Pětašedesátka, kterou nedávno oslavil, a léta muziky z něho dělají extratřídu mezi rockery. Bravura obou kytaristů v sólech, lehké vybrnkávání s drsným prohrábnutím všech strun dělalo velký dojem. Ať zahrají léty ověřené pecky anebo něco nového, vždy mají ohlas. Textů a muzice rozumí jak ti starší, co si přijdou na koncert obnovit své mládí, tak ti mladí, co si dnes mohou hudebně vybrat z čehokoli, ale je chytne Katapult.

Dobře vtáhli posluchače do svých písní. Neposedné nohy, ruce nad hlavou a text v ústech tak by se dal popsat běžný posluchač koncertu v Jedlové. Takoví byli všichni, těm také utekl čas koncertu nejvíce. Ke koncertu také patří zázemí a udělali pořadatelé víc než dobré.

„Až se bude psát rok 2006…" A byli posluchači i Katapult před tím rokem a budou i po něm. Nesmazatelná čmouha na českém mnohobarevném hudebním nebi patří jistě Katapultu. To je jisté.

JIŘÍ FELTL