Multižánrový festival Colour Meeting, který se každoročně koná v příjemném prostředí parku u hradeb, vstoupil do druhého desetiletí. Jeho program byl, jak už je zvykem, pestrý.

Program pro všechny

Sobotní odpoledne bylo tak trochu rodinné. Divadýlko z pytlíčku a Toy Machine nabídly dětem pohádku. Nejen s půvabnou francouzštinou přijela kapela Voila! Při jejich šansonech se bavili všichni, stejně jako při polských Mosaic. „Jsem tady letos poprvé. Jsou tady fajn lidi, skvělé počasí, skvělé kapely, je to prostě báječné," chválila Klára, která se před nedávnem přistěhovala do Poličky.

Na festivalu nechyběla už tradiční domácí kuchyně podávaná na porcelánovém nádobí, či oblíbená čajovna, kde si návštěvníci mohli i pohodlně odpočinout. Rodiče s dětmi vítali koutek, kde se jejich ratolesti zabavily. To dokázaly ocenit i samy děti. „Vyráběla jsem želvu, přívěsky na krk, náušnice pro mamku i pro sebe. Líbí se mi, že tady můžu být s mamkou a je tady spousta zábavy i pro mě," popisovala malá Zdenička Dobrovolná z Jedlové.

O pestrost hudební stránky festivalu se každý rok stará Dušan Svíba. Díky němu se v Poličce představí pokaždé jiné kapely. „Snažím se, aby program nebyl jednostranný, aby každý našel něco. Snažím se pozvat skupiny a umělce, které tady neznají. Stává se mi, že pak za mnou lidé chodí a říkají, že nejlepší byla zrovna ta kapela, kterou vůbec neznali," uvedl dramaturg festivalu Dušan Svíba. Vybírá samozřejmě podle kvality, ale i tak, aby přehlídka plnila svůj účel. Spoustu kapel se mu daří nasmlouvat díky jeho osobním kontaktům. A tak i letos měl Colour Meeting několik taháků. „Myslím si, že ke klasikám, které táhnou, patřily kapely Traband a Prago Union. Za evropskou hudební špičku to byli skvělí Söndörgö z Maďarska," řekl dramaturg.