Multižánrový festival každoročně přiláká stovky lidí. V parku u městských hradeb se sejdou už podeváté. „Zůstáváme věrní loňské změně termínu. Prvních sedm ročníků probíhalo v červnu. Od loňska je v červenci. Idea festivalu ale zůstává stejná," uvádí mluvčí festivalu Lenka Navrátilová. Akce má podle pořadatelů přispět k vzájemnému poznávání české společnosti a příslušníků jiných kultur, národností a etnik a také k nalézání vzájemného pochopení a tolerance.

Colour Meeting  je určený pro všechny věkové kategorie. Podle Lenky Navrátilové je modelovaný jako festival pro celou rodinu včetně dětí. Návštěvníci festivalu se mohou těšit nejen na hudební program, ale i na divadla a bohatý doprovodný program.

Muzika i divadlo

„Z hudebního programu bych zdůraznila páteční koncert slovenské kapely Longital s hostem ze skupiny Tata Bojs, známým bubeníkem Milanem Caisem. V sobotu se mohou návštěvníci těšit na Martu Töpferovou nebo na maďarské Fókatelep," zve na festival Lenka Navrátilová. Připojuje se k ní také Dušan Svíba. „Společný koncert Milana Caise a skupiny Longital je speciálním projektem, který připravili v loňském roce pro jediný koncert v Praze. Nám se podařilo je přemluvit, aby si to v Poličce zopakovali," podotýká pořadatel.

V pátek se představí také výborná kapela Big Mandrake  z Venezuely, v sobotu Marta Töpferová. „Jako jediná Češka byla nominovaná na cenu Grammy a to ještě navíc v kategorii latinskoamerické hudby," poznamenává Dušan Svíba.

Úžasná je podle odborníka na hudbu Masala Sound Systém z Polska. „Těším se také na dvě úplně nové kapely, které letos hrají na festivalech poprvé.  Carnem z Prahy mixují španělskou muziku s elektronikou, míchají akustické a elektronické nástroje. Další kapelou je Bitumen Beat z Bagaku, která  vychází z romské hudby. Mixuje ji s rokenrolem a elektronikou," popisuje styl Dušan Svíba.

Program pro děti

Kromě všech hudebních lahůdek čeká na návštěvníky bohatý doprovodný program. „V pátek se představí divadlo Športniki s představením Gagarin, v sobotu skupina Barevné děti. Mimo to je také pro malé účastníky připravená celá řada divadel, workshopů a dílen. Nebude chybět ani čajovna, výborná domácí kuchyně," dodává Lenka Navrátilová. Program je jako v předchozích letech pestrý, lidé se mají na co těšit.

Colour Meeting Polička 2012

Koncerty:
Dalton Boys  (Polička – Praha – Int.), Bitumen Beat (Bagak), Longital (Slovensko) a host Milan Cais z Tata Bojs, Big Mandrake (Venezuela), Nylon Jail (Olomouc), Kazety, Zrní (Kladno), Carnem (Praha), Marta Töpferová Trio (USA -Chile), Fókatelep (Maďar.), Masala Sound System (Polsko), Vees (Č. Budějovice)

Divadla:
Športniki a Lutkovno Gledališče, (Maribor, Slovenia), Biodivadlo  Napříč, Elena Volpi, Johana Vaňousová, Barevný děti

Doprovodné akce:
Výroba originálních placek s logem festivalu, výstavy fotografií v Divadelním klubu, zajímavé instalace v obchodech, ekologické prezentace  a další