Tipsport extraliga – 24. kolo

HC Dynamo Pardubice (1. místo, 54 bodů, 78:45) – Bílí Tygři Liberec (11. místo, 28 bodů, 62:63), Dnes 18:00

Dynamo od 13. října porazilo všechny extraligové soupeře a dnes rozjede druhé kolečko. Vidina změnit celorepublikové poměry je více než lákavá

„Povědomě to registrujeme, ale půjdeme do utkání stejně jako do těch předchozích. Prostě ho vyhrát,“ usmívá se mladý pardubický útočník Filip Koffer.

Liberec se momentálně nachází až na jedenácté příčce. Od posledního místa ho dělí pouhé tři body.

„Na tohle se neohlížíme. Tabulka je vyrovnaná. Očekávám kvalitního soupeře, na kterého se musíme poctivě připravit. Chtělo by to navázat na třetí třetinu utkání s Brnem, kterou jsme odehráli velice dobře,“ píše návod křídlo třetí formace.

Pardubičtí hokejisté se po neobyčejné otočce v samotném závěru utkání s Brnem ocitli v extázi.
Dynamo lámalo srdce. Na kardiologii praskala čekárna ve švech

Při závěrečné power play dostali na ledě přednost zkušenější kolegové. O to prožíval na lavičce krušnější chvíle. Stejně jako vyprodaná hala i jeho spoluhráči na ledě se radoval dvakrát.

„Věřil jsem do poslední vteřiny. Jsem rád, že jsem mohl být součástí takového zápasu, a také že jsem součástí takového týmu,“ vyznává se Koffer.

Dynamo se vrátilo domů po čtyřech zápasech. Přivítalo je 10 194 diváků. Před takovou kulisou nešlo prohrát…

„Fanoušci jsou naším šestým hráčem. Určitě jejich hlasitou podporu vnímáme. Jsme za mi rádi. Znovu se ukazuje, že v Pardubicích jsou nejlepší fanoušci v republice. Doufám, že jich na Liberec dorazí co nejvíce lidí. Nejlépe, aby bylo znovu vyprodáno,“ přeje si.

Po reprezentační přestávce nabrala extraliga na vysokých obrátkách. Hraje se třikrát týdne a tento nahuštěný program si více než jindy vyžaduje důkladnou regeneraci.

„V pondělí jsme měli lehčí a dobrovolný trénink. Někteří kluci dostali možnost si odpočinout, případně doléčit zranění. Kdo se necítil, na led nešel. Každý z nás ví, co je nejlepší pro jeho tělo, aby byl na zápas stoprocentně připraven,“ zmiňuje Filip Koffer.