Před více než tisícovkou diváků se nekonalo žádné dlouhé oťukávání. Rivalové se do sebe pustili zhurta a s otevřeným hledím, jak to ostatně je pro oba přirozené.

SROVNÁNÍ JE NESRAZILO

Účet otevřel zakončením mezi Turkovy betony Fúzik, hned vzápětí se podobným způsobem prosadil Kobza a v 17. minutě už hosté vedli, před Nimmerrichterem si zkušeně počínal Pavlovský.

Prostřední část, ta patřila Slovanu, Pěcha s Dubou svými trefami vyhnali Nimmerrichtera z jeho klece a to byli Kohouti ještě rádi, že je dvakrát zachránila tyčka.

Bylo však jasné, že domácí přijdou s tlakem, což se zkraje třetí části i stalo. Během chvilky bylo vyrovnáno, na snížení Fúzika navázal v přesilovce Vlček a v čase 45:13 to po střele Šejby bylo 4:4!

Šok pro Slovanisty? Možná, ale ti v tomto play off mnohokrát dokázali, že je jenom tak něco nevykolejí. A nebyla to ani tato ztráta náskoku.

V početní výhodě jim Muselík vrátil vedení zpět, navíc se vzápětí mezi nedůraznými zadáky prosadil i Janošek a tři minuty po vyrovnání hosté opět utekli – 4:6.

Definitivní ránu do vazu potom Kohoutům zasadil Pavlovský. Nedbaje toho, že Slovan hraje v oslabení, přidal po spolupráci Kobzou sedmý zásah. Domácí hokejisté sice ještě snížili na 5:7, ale risk bez brankáře potrestal Čikl a podtrhl skóre.

První krok k prvenství v krajské lize tak učinili Moravskotřebovští, kteří se na soupeře výtečně připravili, zápas zvládli lépe hlavně v defenzivě a dokázali využívat četných chyb soupeře. Prostě, excelentní start do finálové série. Jen tak dál!

BRUSLILI, MAKALI

„Jsem velice spokojený. Přijeli jsme s tím, že vyhrajeme. Určili jsme si taktiku, že budeme bránit ve čtyřech lidech, že nemůžeme hru otvírat. Věděli jsme, že soupeř má perfektní přesilovky, tak jsme chtěli co nejméně faulovat,“ hodnotil první finále trenér Slovanu Igor Čikl.

Stanovené úkoly jeho svěřenci plnili. „Osobně si myslím, že jsme zápas měli pod kontrolou, mimo těch přesilovek. Za to chci klukům poděkovat. Bruslili, makali, odehráli povedené utkání. Diváci nás podpořili, hokej měl atmosféru, bylo to super. Série nekončí, pokusíme se vyhrát i doma, aby byl náskok vyšší,“ vyhlíží Čikl středeční bitvu v Rehau aréně.

„Z vedoucí branky jsme se radovali krátce, po chybách jsme pustili dobře bruslícího soupeře do tříbrankového vedení. Souhlasím s názorem, že klíčový byl pátý gól, který jsme obdrželi v oslabení,“ glosoval kouč Kohoutů Jaromír Jindřich.

KRAJSKÁ HOKEJOVÁ LIGA, finále, 1. zápas:

Česká Třebová – Moravská Třebová 5:8

Fakta – branky: 9. Škvor (Šejba, Jar. Moučka), 42. Fúzik (Jindřich, Cik), 45. Vlček (Hemský), 46. Šejba (Jindřich), 58. Jar. Moučka (Hemský, Vlček) – 9. Kobza (Langr), 16. Pavlovský (Augustin, Čikl), 24. Pěcha (Langr), 27. Duba (Janošek), 48. Muselík (Kobza, Langr), 49. Janošek (Kobza), 57. Pavlovský (Kobza), 59. Čikl. Rozhodčí: Pilný, Čížek – Teplý, Kolář. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1035. Třetiny: 1:2, 0:2, 4:4. Stav série: 0:1.

HC Kohouti Česká Třebová: Nimmerrichter (27. Sajdl) – Škvor, Verner, Jan Moučka, Cik, Procházka, Pražák – Hemský, Jar. Moučka, Fúzik, T. Prachař, Jindřich, Šejba, Křečan, Vlček, Knytl, Šimončič, Zítka, Pejcha, Pirkl. HC Slovan Moravská Třebová: Turek – Pokorný, Rajnoha, Bednařík, Muselík, Hradil, Schneider – Augustin, Čikl, Pavlovský, Langr, Kobza, Faltus, Duba, Janošek, Pěcha.

Moment utkání:

Tříbrankové manko vymazali Kohouti během krátké chvíle na začátku třetí třetiny a plánovali další nápor. Ten také přišel, leč v podání Slovanistů, kteří dokumentovali úžasnou mentální odolnost v play off.

Hvězda utkání:

První gól hostů vstřelil Jan Kobza a postaral se o tím rychlou reakci na vedoucí zásah soupeře. Potom se sice odmlčel střelecky, ale převtělil se do role nahrávače, když svým spoluhráčům dvě branky připravil. (rh, hor)

Další program:
2. utkání: středa 14. března od 19 hodin v Moravské Třebové.