Na tyto výsledky ovšem nedokázali navázat, když po smírném výsledku propadli v nájezdové loterii a neproměnili ani jeden pokus. Boj o první místo ve skupině se tak dramatizuje.

HC Spartak Polička – HC Hlinsko 2:3 SN (1:1, 1:1, 0:0 – 0:0, 0:1)

Branky: 9. Szilva (Hejtmánek), 30. Szilva (Fúzik) – 16. Bureš (Vrána), 23. Vrána (Štěpánek), rozhodující nájezd Koželuh. Rozhodčí: Rulíček – Říha, Slabý. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 355.

Polička: Šauer – Jan, Hejtmánek, Máša, Mahel, Grubhoffer, Pospíšil – Szilva, Fúzik, Škarýd, Boháček, Šedý, Krajíček, Cik, Šimon, Klíma, Tobiáš, Vacek, Jindra.

Utkání začalo opatrně z obou stran, nikdo nechtěl udělat chybu, postupně to však byl Spartak, který převzal aktivitu na svoje hole a odměnou mu byla vedoucí branky Szilvy. Šance byly i na pojistku, zejména při přesilovkách, ale ty se domácím nepodařilo využít. Přišel trest a v 16. minutě se ujala akce soupeře zakončená Vránou.

„Druhá část byla z naší strany hluchá, chyběl pohyb, byli jsme málo důrazní. Inkasovali jsme na 1:2, povedlo se nám sice vyrovnat, ale tato část byla celkově nepovedená," řekl poličský trenér Dušan Vápeník. Rovněž druhý zásah padl díky střelecké pohotovosti Szilvy.

Do poslední třetiny vstoupili domácí opět s větším ofenzivním úsilím, které se však minulo efektem. Nadějné příležitost si sice vypracovali, ale bez odezvy na ukazateli skóre. „I hosté ale měli šance, takže remíza byla asi spravedlivá. V prodloužení se zrodila na každé straně jedna možnost, ale také bez efektu," dodal Vápeník.

Na řadu tak přišly nájezdy a rozhodující byl hned ten první, který proměnil Koželuh. Nikdo z ostatních exekutorů (Szilva, Vacek, Krajíček resp. Bláha a Vrána) poté nedokázal skórovat a hosté brali druhý bod.

Další výsledek 2. kola: Ledeč nad Sázavou – Skuteč 2:3 PP (0:0, 2:1, 0:1 – 0:1). Branky: Brýdl, Krajíček – Netolický 2, Havel.

Pořadí: 1. Hlinsko (23), 2. Polička (23), 3. Skuteč (11), 4. Lanškroun (10), 5. Ledeč nad Sázavou (5).