Středeční program v krajské hokejové lize přinesl ostudný výsledek na účet Litomyšle, která na vlastním kluzišti nedokázala v základní hrací době porazit Skuteč a nepochopitelně tak přišla o důležitý bod. Poličský Spartak podle očekávání nestačil na favorita z Chrudimi, přestože výsledná sedmigólová výše skóre je krutější, než to dlouho vypadalo.

HC Litomyšl – HC Skuteč 6:5 SN (2:1, 3:1, 0:3 – 0:0, 1:0). Branky: 6. M. Švec (Š. Švec, Dospěl), 8. Dospěl, 29. Uhlíř (Fink), 31. Dvořák (Dospěl), 33. Dospěl (M. Švec), rozhodující nájezd Dospěl – 9. Hladík (Kunc, Škop), 36. Kusý (Pešek), 43. Komárek (Hladík, Kunc), 51. Netolický (Kusý), 55. Sládek (Vágner). Rozhodčí: Veselý – Halbrštát, Brokeš. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 150.

Litomyšl: Kalousek – Fink, Kosejk, Lustyk, Vágner, Skalník, Velehradský – Dospěl, M. Švec, Š. Švec, Peška, Fajfr, Dvořák, Jankovský, Pavlák, Uhlíř.

HC Litomyšl – HC Skuteč

Po necelých osmi minutách vedli domácí 2:0 a zdálo se, že duel nabere očekávaný scénář. Rychle snížení z hole Hladíka ale naznačilo, že to zase tak lehké nebude. Ve druhé třetině se Litomyšli povedlo během krátké chvilky třikrát skórovat a hrstka diváků věřila, že se dočká gólových hodů. Ovšem poté domácí zapomněli na Kusého, jenž se vracel z trestné lavice a snížil na 5:2.

Co se dělo ve třetí třetině, to se ani slovy vypovědět nedá. Hosté vycítili svoji šanci, využili neskutečné laxnosti protivníka a postupně Komárek, Netolický a v 54. minutě Sládek zařídili šokující vyrovnání na 5:5! A to kdyby Skuteč proměnila některý ze tří čistých sólových úniků v poslední třetině, mohla být ostuda domácích ještě mnohem větší. Ti posléze nedokázali rozhodnout utkání ani v prodloužení, takže teprve jediný úspěšný exekutor nájezdu Dospěl přidal na jejich konto alespoň druhý bod.

HC Chrudim – HC Spartak Polička 7:0 (1:0, 2:0, 4:0). Branky: 2. Holub (Zrůst), 30. Kišš (J. Polák), 32. O. Polák (Dvořák), 43. Kišš (Novák), 47. J. Polák, 52. Dobiáš (Formánek), 57. Cvrček (Holub). Rozhodčí: Sedlák – Kalus, Motýl. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 111.

Polička: Šauer – Mahel, Klíma, Máša, Pospíšil, Hejtmánek, Grubhoffer – Szilva, Fúzik, Škarýd, Boháček, Šedý, Cik, Jindra, Šimon, J. Tobiáš, Vacek.

Spartak sice nezačal nejlépe a ve 2. minutě po vlastním zaváhání inkasoval, ale potom jeho hráči zvedli hlavy a do poloviny duelu byli favoritovi rovnocennými soupeři. Vypracovali si i několik dobrých šancí, nastřelili tyč a zdálo se, že rivala dokážou potrápit. Ovšem poté, co přežili téměř dvouminutové oslabení ve třech, spáchali dvě obrovské chyby, kterými domácím darovali navýšení náskoku na 3:0 a bylo zle.

HC Litomyšl – HC Skuteč

Od té doby existovalo na ledě jen chrudimské mužstvo, hosté měli problém zastavovat protihráče v obranném pásmu a to se v závěrečné třetině projevilo ještě čtyřikrát na skóre. Polička doplatila na školácké hrubky, které tak kvalitní celek nemohl nechat bez trestu. Spartakovci se nyní soustředí na nedělní velmi důležité domácí vystoupení proti Lanškrounu.