Napínavé bitvy nabídlo další kolo krajské hokejové ligy. Derby v Rehau aréně se dlouho vyvíjelo lépe ve prospěch Litomyšle, jenže domácí Slovan v poslední třetině třemi góly otočil výsledek. Poličský Spartak si za svůj výkon proti silné Chocni zasloužil bodovat, ovšem úspěch mu nebyl přán.

HC Slovan Moravská Třebová – HC Litomyšl 5:4 (1:1, 1:2, 3:1).
Branky: 18. Koranda (Kršňák), 28. Čikl, 46. Řehulka (Kutmon, Kučera), 51. Faltus, 55. Prokop (Kvapil, Rosendorf) – 11. Ondráček (Dvořák, M. Švec), 23. Ropek (Dospěl), 26. Dospěl (Ropek, Ondráček), 51. Uhlíř (Skalník).
Rozhodčí: Kukeně – Veverka, Honza.
Vyloučení: 5:10.
Využití: 2:1.
Diváci: 512.
Moravská Třebová: Kyša – Rosendorf, Kutmon, Kvapil, Schneider, Kršňák, Rajnoha – Muselík, Čikl, Řehulka, Faltus, Kučera, Aulehla, Prokop, Koranda, Schejbal. Litomyšl: Kalousek – Fajfr, Ospald, Skalník, Ondráček – Vomočil, Dospěl, Š. Švec, Dvořák, M. Švec, Jankovský, Uhlíř, Pavlák, Ropek.

Derby mělo slavnostní předehru, když se zástupci domácího klubu a města oficiálně rozloučili s dlouholetými oporami Slovanu Jaromírem Parolkem, Miroslavem Koláčkem a Liborem Kobzou. Potom už se nabuzení rivalové pustili do utkání, které svojí úrovní nezklamalo.
Slovan se od počátku hrnul dopředu, ale z počátečního náporu nic nevytěžil. Hosté, kteří spoléhali zejména na rychlé výpady za obranu, postupně vyrovnali hru a v 11. minutě poprvé gólově udeřili, když v přesilovce skóroval Ondráček – 0:1.
K vyrovnání měli Třebovští blízko ve dvojnásobné početní výhodě, kterou hráli minutu a půl, ale téměř bez střelby, tudíž neúčinně. Až v plném počtu se prosadili, když do rány Kršňáka vložil svoji hůl Koranda – 1:1.

Ve druhé části slavily úspěch rychlé litomyšlské kontry, které soupeř nedokázal zachytit. Ve 23. minutě po přečíslení zakončil zblízka pohotově Ropek a o chvilku později Dospěl prostřelil brankáře z prostoru mezi kruhy – 1:3! Domácí postavil zpátky na nohy krásnou individuální akcí Čikl, jenž vyškolil jak obránce, tak gólmana a bylo to zase jenom o branku – 2:3.

Od začátku poslední části se Slovanisté hnali za vyrovnáním a dočkali se ve 46. minutě, když se ke střele dostal Řehulka a zavěsil. Za dalších pět minut zastavili hosté ujíždějícího Faltuse jen za cenu faulu a rozhodčí nařídil trestné střílení, které sám postižený proměnil – 4:3. Euforii v ochozech ale za pouhých čtrnáct sekund Litomyšlští zchladili, do nekoncentrované obrany vletěl Skalník a Kyšou vyraženou střelu vrátil do odkryté svatyně Uhlíř. Devět minut před koncem tak byl zápas znovu otevřený.

Klíčové se nakonec ukázalo vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. V oslabení se naplnil litomyšlský osud. Slovan se přitom dlouho vůbec nemohl dostat do útočného pásma, ale jakmile se mu to povedlo, nabil Kvapil Prokopovi a Kalousek byl bezmocný – 5:3. A tohle vedení si domácí už dokázali pohlídat. Hosté se sice ještě dostali k odvolání Kalouska a několika střelám, poslední půlminutu hráli dokonce šest na čtyři, leč všechno už bylo marné. Ze tří bodů se radovali Slovanisté.

HC Spartak Polička – HC Spartak Choceň 4:5 (1:2, 2:0, 1:3).
Branky: 3. Gregar (Szilva, Škarýd), 21. Gregar (Szilva), 35. Gregar (Škarýd), 57. Škarýd (Gregar) – 2. M. Pilař (Knytl), 16. P. Prachař (T. Prachař), 43. Křečan (Růžička), 46. Fišer (T. Prachař), 59. Krejza (Voříšek).
Rozhodčí: Přichystal – Parýzek, Říha. Vyloučení: 5:7, navíc Švejda (POL) 10 min. OT + OK.
Využití: 1:1.
Diváci: 385.
Polička: Opršal – Vítek, Vápeník, Jícha, J. Hejtmánek, L. Hejtmánek – Szilva, Gregar, Škarýd, L. Boháček, Švejda, Havlíček, Tobiáš, Zobač, J. Boháček, Jindra.

Poličští odehráli velice smolné utkání a těsná porážka je pro ně krutá. Začali sice hrubkou, která měla za následek brzy inkasovanou branku, stejně rychle však odpověděl Gregar a zahájil svůj výjimečný večer. Poté vrátil vedení na choceňskou stranu P. Prachař, ale byl to zase neudržitelný Gregar, kdo se ve druhé dvacetiminutovce postaral o obrat výsledku na 3:2.

Příznivé skóre však nemělo ve třetí třetině dlouhý život a na vině byla hrubá individuální chyba, kterou potrestal ve 43. minutě Křečan. Utekly další tři minuty a Choceň už vedla díky Fišerovi (3:4), ale Poličští pořád cítili svoji šanci a hlavně Gregar velel do útoku. Po jeho akci v 57. minutě Škarýd srovnal (už předtím nebyl domácím při signalizovaném vyloučení uznán gól, místo toho obdržel protestující Švejda trest do konce utkání). Necelé dvě minuty scházely Poličským minimálně k zisku cenného bodu, poté ovšem znovu chybovali ve svém obranném pásmu a nepokrytý Krejza uklidil puk za Opršala.

„Myslím, že jsme se silnému soupeři vyrovnali, ale doplatili jsme na individuální chyby. Ty soupeř trestal a sám se jich nedopouštěl," hodnotil zklamaný trenér Poličky Dušan Vápeník. „Neměli jsme ani štěstí, puky se odrážely na hokejky hostům. Skvělý Martin Gregar sám na všechno nestačil. Je to škoda, protože i bod by byl při našem těžkém losu dobrý," dodal kouč.

n Na Poličku čeká tento čtvrtek dohrávané utkání v Chotěboři, kde půjde prakticky o šest bodů. Krajská liga pak pokračuje kompletním kolem v neděli 14. prosince, kdy hraje Polička na ledě vedoucí Chrudimi, Moravská Třebová ve Světlé a Litomyšl hostí Skuteč.