Téměř přesně za měsíc bude zahájena nová regionální hokejová sezona mužů. Pozornost příznivců se pomalu, ale jistě začíná zahřívat.

Příprava na ledě

Krajská liga mužů se, jak už vešlo ve známost, letos hraje inovovaným systémem, když její účastníci budou na začátku rozděleni do tří skupin (Západ – Světlá, Hlinsko, Skuteč, Střed – Choceň, Chrudim, ZH Pardubice, Česká Třebová, Východ – Litomyšl, Polička, Moravská Třebová, Lanškroun).

Na základě výsledků v nich se následně budou vytvářet skupiny další podle výkonnosti. Liga vyvrcholí v únoru a březnu příštího roku v play off.

Ještě, než soutěž vypukne, podstoupí všechny týmy závěrečnoučást přípravy na ledě. Ten už je k dispozici v Moravské Třebové a v Litomyšli, zatímco Poličští musí zatím vzít zavděk litomyšlským azylem.

Hotov je také kalendář přípravných utkání, tudíž hokejoví nedočkavci, kteří nechtějí čekat až na zahájení mistrovské sezony, vědí, kdy přesně se mohou jít podívat na testovací vystoupení svých týmů.

Neplatí to ale pro Spartak Polička, který zatím program svých zápasů nezveřejnil.

Hokejisté HC Litomyšl vyjedou k první herní zkoušce už v sobotu 15. září od 17 hodin, a to hned proti soupeři z nejkvalitnějších v Chrudimi. Se stejným celkem hrají v neděli 23. září od 17 hodin odvetné vystoupení na domácím ledě.

Dále na ně čekají další dva domácí duely proti rivalům z Královéhradeckého kraje: 26. září v 18:30 přivítají Barony z Opočna a 30. září v 17 hodin Nové Město nad Metují. S tímto silným týmem se utkají i 3. října od 18.00 v jeho hale.

Generálky na zahajovací mistrovské klání obstarají pro Litomyšl dvěutkání s Lokomotivou Česká Třebová: 7. října od 17 hodin na domácím ledě a dva dny nato v 18.00 venku.

Start v půlce října

HC Slovan Moravská Třebová si k prvnímu přátelskému zápasu pozval svého tradičního soupeře v tomto období – Boskovice. Hraje se v neděli 16. září od 17.00 v Rehau­ aréně.

Následně čeká na Třebovské náročný program, neboť 18. září nastoupí v České Třebové (18.30) a hned následující den proti Uničovu (19.00). V neděli 23. září poté zajedou k odvetě do Boskovic (17.00).

Před zahájením krajské ligy bude Slovan pilovat svoji formu ještětřikrát – 28. září od 17 hodin se na jeho kluzišti představíČeská Třebová a potom přijde na řadu dvojzápas s Hlinskem: 30. září (17.00) doma a 3. října (18.30) venku.

Samotná soutěž, která s sebou jako tradičně přináší řadu otazníků, na prvním místě ten, jak se mezi hokejovou veřejností ujme nový a jistě zajímavý systém, začne ve třech „divizích" v neděli 14. října.

Všichni tři okresní zástupci budou hrát šest úvodních kol ve východní skupině a na začátek hostí Litomyšl na domácím stadionu Poličku a Moravská Třebová vyzve v Rehau aréně lanškrounské Orly.