Zatímco hokejisté z Litomyšle a Moravské Třebové bojují v semifinále play off, tak třetí okresní zástupce v krajské lize dospělých má už po sezoně.

Poličští příznivci si v tomto ročníku mnoho radosti neužili. Jejich tým bude klasifikován jako poslední v soutěži a na konec v polovině února v Poličce v minulých letech nebývali zvyklí.

O spokojenosti zde tudíž nemůže být v žádném případě řeč.

„Ať už sezonu hodnotím z pohledu předsedy oddílu, nebo z pozice trenéra, který skočil do rozjetého vlaku v průběhu soutěže, tak mi nezbývá než říci, že sezona se nepovedla a jsme zklamaní," netají se MILOŠ GRUBHOFFER. „A platí to jak po stránce výsledkové, tak po herní," dodal.

Spartak odehrál celkem dvaatřicet utkání, z nichž zvítězil pouze v šesti a jednou vyhrál v nájezdech. Na opačné misce vah se nalézá jednadvacet porážek v základní hrací době a k tomu další čtyři po prodloužení či nájezdech.

Hodně bídná bilance.

„Mrzí mě, jak brzy jsme skončili, ale byl to reálný obrázek toho, co jsme předvedli. Naše výkony byly nestabilní. Sice jsme sehráli i několik dobrých zápasů, ale nejednou jsme úplně propadli," konstatoval Grubhoffer.

Obrovským problémem poličských hokejistů byly začátky zápasů, protože bylo nemálo případů, kdy naděje na slušný výsledek pohřbili čtyřmi či pěti inkasovanými góly v úvodní třetině.

Ostatně i ve třetím čtvrtfinále Poháru Vladimíra Martince v Chocni, které rozhodlo o vyřazení, to bylo podobné, za sedm minut tam prohrávali 0:3.

„Nebylo to pouze o utkání v Chocni. Situace s katastrofálními úvodními třetinami gradovala delší dobu. Přiznám se, že nechápu, proč ani ostřílenější hráči, kteří už mají něco za sebou, nebyli schopni vstupy do utkání pohlídat. A to opakovaně," diví se Miloš Grubhoffer.

Rovněž se střelbou byli hokejisté Spartaku na štíru. Když už se jim povedlo odehrát kvalitní herní partii, tak pohořeli na nízké produktivitě. „Bohužel je to tak. Buď jsme hráli neúčelně v rozích kluziště, nebo jsme se sice ke střelbě dostali, jenže netrefovali jsme branku. Přitom na tréninku jsme zakončení pilovali, jak jen to šlo," komentuje to trenér a předseda klubu.

Přitom ne pokaždé Poličští vyhořeli. Třeba semifinalistu z Litomyšle na podzim vypráskali 7:2, i druhé čtvrtfinále Martincova poháru s Chocní (6:5) vypadalo dobře. „Takových utkání bylo pohříchu málo. Souvisí to s tím, o čem jsem mluvil. Zkrátka naše výkonnost nebyla stabilní," vyjádřil se Miloš Grubhoffer, jenž v novém roce vystřídal u kormidla Martina Kubáta.

Nejvíce ho zlobí, že některými svými výkony hráči hazardovali s přízní fanoušků. Třeba tři prohry s Ledčí, to rozhodně není vizitka, jakou by se celek mohl chlubit. „Přišlo mi, že hráči jakoby si někdy nevážili jejich podpory, neuvědomovali si, že nám zápas od zápasu ubývají a že o ně nemůžeme přijít."

Poličský tým tvořil mix domácích hokejistů s těmi, kteří jej posilují na střídavé starty zejména ze Žďáru nad Sázavou. Na výsledcích je patrné, že to v sezoně ne úplně ideálně fungovalo. „Musím říci, že nás nepodrželi ani ti zkušenější hráči. Celkově neodvedli to, co bych si představoval. Byly i zápasy, kdy to na ledě vypadalo tak, že si dělají, co chtějí," netají se nespokojeností Grubhoffer.

„Jsem na druhou stranu rád, že dostali příležitost naši junioři. Vyzkoušeli si dospělý hokej a viděli, že pokud na sobě budou dál makat, tak mají perspektivu," hledal i pozitivnější momenty.

Pro Poličku šlo o jednu z nejhorších sezon za poslední dobu a již nyní tam přemýšlejí, jak ji neopakovat.

„Určitě budeme jednat s hráči, jak dál, hledat řešení, zvažovat možnosti doplnění kádru, ale v životě se nevydáme cestou jako třeba Česká Třebová. Ano, budeme chtít áčko pozvednout, ale jeho základ bude vždy tvořen kluky z Poličky," zdůraznil Grubhoffer.

„Máme juniorku, která bude hrát semifinále v krajské lize, máme dorost, a to bychom tohle všechno dělali na nic. Ano, máme spolupráci se Žďárem, mohou k nám přijít někteří hráči, ale dvě třetiny kádru budou od nás. Nehledě na to, že je náročné finančně zajistit činnost klubu a na rozhazování nemáme," doplnil šéf poličského hokeje.

HC Spartak Polička v ročníku 2015/2016:

HC Světlá nad Sázavou 2:7, 1:7
HC Litomyšl 2:11, 7:2
HC Chotěboř 3:11, 3:5, 5:1, 4:5 (PP)
HC Chrudim 6:7 (PP), 3:5
HC Spartak Choceň 6:5 (SN), 4:6, 5:7, 2:5, 6:7, 6:5, 3:6
HC Ledeč nad Sázavou 4:6, 4:2, 5:3, 5:6 (SN), 1:6
HC Kohouti Česká Třebová 2:5, 3:7, 3:12, 4:6
HC Slovan Moravská Třebová 2:3 (SN), 3:6
HC Hlinsko 2:5, 2:5, 6:3, 6:9