Oba okresní celky svoje soupeře deklasovaly rozdílem třídy a už se těží na vzájemnou semifinálovou řež. Moravská Třebová změří v této fázi soutěže síly s Chotěboří.

HC Litomyšl – HC Skuteč 12:1 (4:0, 3:0, 5:1)

Fakta: Branky: 14. Šeda (Lustyk, Jankovský), 15. Krutina (M. Švec), 18. Jankovský (Šeda), 20. Ondráček (Skalník), 24. Uhlíř (Ropek), 28. Dvořák (Jankovský, Krutina), 36. Ondráček (Uhlíř), 43. Lustyk (Dvořák, Jankovský), 51. Dvořák (Lustyk), 51. Ropek (Skalník), 56. Pavlák (Ropek, Ondráček), 57. Dvořák (Šeda, Jankovský) – 42. T. Hladík (Štursa). Rozhodčí: Kukeně – Veverka, Nedvěd. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 195. Konečný stav série: 2:1.

Litomyšl: Kalousek – Ondráček, Skalník, Krutina, Lustyk – Šeda, Jankovský, Dvořák, Uhlíř, Pavlák, Ropek, Hynek, M. Švec, Pachl.

Střetnutí nezačalo z pohledu domácích nijak pozitivně, neboť během dvou minut si Kalousek připsal tři těžké zákroky proti osamoceným útočníkům soupeře. Postupem času se ale Litomyšlští probudili a jakmile zvýšili pohyb a zpřesnili přihrávky, okamžitě se dostali do tlaku, jemuž hosté nedokázali čelit. Navíc jim tentokrát padly do černého některé šťastné střelecké pokusy, takže docela rychle rozhodli o výsledku utkání.

Kouzlo brankáře Herynka, který je doposud tak trápil, odčaroval ve 14. minutě povedenou ránou z mezikruží Šeda. A potom se ukázalo, že domácí nezapomněli dávat góly, takže když v přesilové hře skóroval od modré sekundu před sirénou Ondráček, zvyšoval už na 4:0.

I ve druhé třetině udržela Litomyšl nasazené tempo na úrovní, jemuž soupeř neuměl odolovat. Rodila se spousta šancí a jelikož i produktivita byla slušná, skóre narůstalo. I tuto část gólově zakončil Ondráček, který byl na konci pěkně sehraného přečíslení a zavěsil „pod víko".

Favorit neztratil chuť na další zásahy ani v poslední třetině a volání diváků po dvouciferném výsledku vyslyšel v čase 50:17 Ropek. Nebylo to však pořád všechno, dařilo se totiž Dvořákovi a ten v 57. minutě završil jednak skóre zápasu na 12:1, jednak svůj hattrick. Skuteč, která v celé sérii působila sympatickým dojmem, se musela spokojit s čestnou trefou, jinak ve třetím zápase tahala herně zjevně za kratší konec.

HC Spartak Polička – HC Ledeč nad Sázavou 8:2 (2:0, 5:1, 1:1)

Fakta: Branky: 4. V. Vápeník (Jan), 11. Vítek, 21. Szilva (Vítek), 29. Vítek (Gregar, Szilva), 32. L. Boháček (V. Vápeník), 36. Zobač (Jindra, Štěrba), 39. Szilva (Gregar, Škarýd), 43. Szilva (Tobiáš) – 37. Křesťan (Štěpán), 49. Křesťan (Štěrba). Rozhodčí: Barek – Říha, Kleprlík. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:1. Diváci: 330. Konečný stav série: 2:1.

Polička: Vašátko – Jan, Vítek, J. Hejtmánek, L. Hejtmánek, Štěrba – Szilva, Gregar, Škarýd, L. Boháček, V. Vápeník, Havlíček, Jindra, Zobač, Tobiáš.

Jak mohl Spartak v prvním utkání této série prohrát s Ledčí 2:8? Tato otázka se vkrádala do mysli všem, kteří sledovali rozhodující měření sil, v němž byl poličský celek jasně lepší. „Zřejmě jsme tehdy přistoupili k zápasu příliš lehkovážně, jakoby se nemohlo nic stát, ale ono se stalo. Naštěstí to pro nás bylo ponaučením," oddechl si trenér Dušan Vápeník poté, co jeho svěřenci nepřipustili předčasný konec sezony a mohou se těšit na derby proti Litomyšli.

Spartak měl výborný vstup do hry, od začátku soupeře přehrával, v 11. minutě vedl 2:0 a tyto dvě rychlé branky celý tým uklidnily. I druhá část byla v podání domácích velice kvalitní a za stavu 7:1 bylo prakticky rozhodnuto. Střelecky se vytáhl Szilva, který zkompletoval ve 43. minutě hattrick a soupeř potom už pouze upravil skóre.

„Třetí třetina se více méně dohrávala a my jsme si dávali hlavně pozor na to, aby se někdo zbytečně nezranil a aby na ledě nevznikla šarvátka, která by oslabila mužstvo," dodal poličský kormidelník. Ten mohl být spokojen s efektivitou svého družstva v početní výhodě. Spartak zužitkoval hned čtyři přesilové hry a to byl jeden ze základních stavebních kamenů k hladkému vítězství ve třetím čtvrtfinálovém souboji.

Pohár Vladimíra Martince – semifinále

HC Slovan Moravská Třebová – HC Chotěboř

1. zápas: středa 25. února od 19:00 v Moravské Třebové

2. zápas: neděle 1. března od 17:00 v Chotěboři

Případný 3. zápas: středa 4. března od 19:00 v Moravské Třebové

HC Litomyšl – HC Spartak Polička

1. zápas: středa 25. února od 18:30 v Litomyšli

2. zápas: neděle 1. března od 17:00 v Poličce

Případný 3. zápas: středa 4. března od 18:30 v Litomyšli