Spíše než o odkrytí nových karet se jednalo o potvrzení těch starých, neboť hokejovou veřejností v regionu ostře sledovaná soutěž se bude hrát totožným systémem jako v ročníku uplynulém.

Přihlásilo se stejných jedenáct klubů – obhájce prvenství HC Světlá nad Sázavou, HC Kohouti Česká Třebová, HC Slovan Moravská Třebová, HC Ledeč nad Sázavou, HC Chrudim, HC Spartak Choceň, HC Litomyšl, BK Havlíčkův Brod B, HC Hlinsko, HC Spartak Polička a HC Chotěboř.

Tato jedenáctka nejprve sehraje základní část dvoukolově každý s každým doma a venku, a to v období od října do listopadu. Následovat bude nadstavba (prosinec – leden) o 1. – 6. resp. 7. – 11. místo, přičemž nejlepší šestka bude mít zajištěn v předstihu postup do vyřazovací části a ve „spodní“ skupině se bude bojovat o dvě zbývající vstupenky do play off.

V něm sezona v únoru a březnu vyvrcholí, hrát se opět bude rovněž o „cenu útěchy“ v podobě Poháru Vladimíra Martince.

Krajská liga začne úvodním kolem v neděli 1. října, kdy Polička nastoupí na ledě Kohoutů v České Třebové a Litomyšl se představí v Hlinsku. Moravská Třebová má v prvním dějství volný termín a zapojí se teprve 4. října při derby v Poličce.