Na domácím ledě se představí jen Litomyšl, která má po minulém debaklu co napravovat, ale soupeř jí přijede velice silný.

Moravská Třebová bude bojovat o přední příčky v Chrudimi, která se v předešlém kole namlsala výhrou nad Chocní. Ve skupině B míří Spartak Polička potvrdit svoji vedoucí pozici do České Třebové.

Důležitou informací pro celý krajský hokej je změna hracího systému, který kluby odsouhlasily na středečním aktivu a který se týká čtvrté části soutěže, tedy play off.

Podle nové úpravy si vyřazovací fázi zahraje osm celků místo šesti. Budou to všichni účastníci ze skupiny A ve třetí části a dvě nejlepší družstva ze skupiny B ve třetí části. Čtvrtfinále a semifinále se přitom budou hrát na dvě a finále na tři vítězná střetnutí. Vyřazení čtvrtfinalisté a s nimi třetí a čtvrtý tým skupiny B po třetí části soutěže budou bojovat o Pohár Vladimíra Martince.

Podle dosavadního vývoje se zdá, že ve skupině A třetí části a tedy s jistotou play off nebude chybět samozřejmě Moravská Třebová a nejspíše také Polička. Naopak Litomyšl, pokud se zázračně nezvedne, bude v lednu usilovat v béčku o postup do „velkého" play off.

Nedělní program krajské ligy mužů (17.00) – skupina A: HC Litomyšl – HC Světlá nad Sázavou, HC Chrudim – HC Slovan Moravská Třebová. Skupina B: Lokomotiva Česká Třebová – HC Spartak Polička.

Junioři Slovanu drží krok s nejlepšími

Zlepšené výkony oproti minulým sezonám podávají v krajské hokejové lize juniorů tři zástupci našeho regionu. Daří se především Slovanu Moravská Třebová, který se aktuálně drží se ziskem 24 bodů na třetím místě za dvojicí Chotěboř (33) a Chrudim (28). Ve svém minulém vystoupení Třebová deklasovala Lanškroun 12:2. Slušné výsledky má za sebou i pátá Litomyšl (14), ačkoli naposledy podlehla vedoucí Chotěboři 1:5. O příčku níže se pak nacházejí junioři z Poličky (8).

Spartak se drží v popředí tabulky dorostenců

V dorostenecké krajské hokejové lize nastupují v této sezoně pouze celky Poličky a Moravské Třebové, když v Litomyšli tuto kategorii dohromady nedali. Poličskému Spartaku vstup do soutěže vyšel na výbornou a v průběžném pořadí mu náleží výborné druhé místo (20 bodů), když lépe na tom jsou jen vrstevníci z Chocně. V minulém kole vyhrála Polička ve Skutči 6:4. Moravská Třebová má o dva odehrané zápasy méně, naposledy zvítězila právě v Poličce 3:2 a je v tabulce šestá (13).

Poličští starší žáci opět hrají na vysoké úrovni

Krajská hokejová liga žáků má také za sebou podstatnou část ze své základní části. Mezi staršími navazuje na dobré výkony z minulých let Polička, vyhrála devět z jedenácti zatím sehraných utkání a je druhá (18 bodů). Méně se daří šesté Litomyšli (8) a deváté Moravské Třebové (4). V kategorii mladších žáků se nejlepšími výsledky doposud také chlubí Polička na páté příčce (11), Moravská Třebová je sedmá (7). Litomyšl toto družstvo nemá (utkání hraje společně s Českou Třebovou).