Ve svižném tempu odehrála krajská hokejová liga svoji základní část. Necelých dva a půl měsíce potřebovala na to, aby zvládla porci 110 zápasů, které rozřadily „peloton“ do dvou nadstavbových skupin.

V nich se neobjeví celek Ledče nad Sázavou, který nedokázal dát dohromady konkurenceschopný tým a když mu z něho navíc řada hráčů odpadla ze zdravotních důvodů, tak pochopil marnost svého počínání a další účinkování v této soutěži vzdal. Skupina B tím pádem bude jen čtyřčlenná.

Jak zhodnotit účinkování okresního trojlístku? Spokojenost zatím může panovat pouze na jednom stadionu, a to v moravskotřebovské Rehau aréně, neboť Slovan přes trochu „dýchavičný“ start potvrdil svoji dlouhodobě budovanou pozici v krajské špičce. V Litomyšli a Poličce se moc pozitiv neobjevilo, věřme však společně s tamními fanoušky, že ještě přijdou lepší časy.

POŘÁD LÉPE A LÉPE

Trochu otazníky se před sezonou vznášely nad výkonností moravskotřebovských hokejistů, jejichž kádr prošel solidním průvanem a hlavně složení defenzivních řad bylo oproti předešlému ročníku k nepoznání. A Slovan zahájil hrozivě, z Poličky si odvezl nevídaných deset gólů a jeho příznivci kroutili hlavami. Jakoby se ovšem tento výsledek stal důrazným varováním, od tohoto černého momentu se takový exces neopakoval a Slovanisté šli kolo od kola herně i výsledkově nahoru. Ukázalo se, že kouč Čikl potřeboval jenom trochu času, aby si na sebe tým dostatečně zvykl. V závěru základní části už podával dominantní výkony a není důvod se domnívat, že by tomu v následujících bojích mělo být jinak. V Moravské Třebové zkrátka znovu poskládali kvalitní výběr, který se těžké konkurence nemusí bát. Na druhou Chotěboř má jenom čtyřbodové manko a co se týče nasazení pro play off, tak může pomýšlet vysoko.

V LOŇSKÝCH STOPÁCH

S optimismem vstupovali do soutěže litomyšlští hokejisté, po vydařené přípravě okořeněné skalpy zvučných protivníků v přátelských zápasech se zdál být oprávněný. Jenže místo posunu do top šestky se prakticky opakovala loňská základní část. Od začátku výsledkové klopýtání, výkony převážně nemastné a neslané, na jedno vydařené vystoupení, jako by to v České Třebové, několik mizerných. Na nízké úspěšnosti proti celkům z popředí ligy se nic nezměnilo a když se ještě přidala ostudná porážka v Ledči, bylo záhy zřejmé, že skupina A zase zůstane nedostižná. Světlejších okamžiků bylo prostě moc málo, aby prosvětlily celkově šedivý obrázek a Litomyšl tudíž je aktuálně v pozici, kdy bude vůbec ráda za čtvrtfinále, nadto proti jednomu z elitních mančaftů. Nelze se zbavit dojmu, že někde v týmu je skryta hokejová síla, která kdyby se dostala na svět, možná by se všichni divili. Leč pořád se ji jaksi nedaří z hráčů vyrazit.

S VĚTRNÝMI MLÝNY

V měřeních sil s hráčsky a ekonomicky neporovnatelnými konkurenty je poličský Spartak ve složité pozici. A když mu favorité z Chocně a České Třebové začnou z kádru „vyzobávat“ ty nejlepší hráče, což se v tomto ročníku děje v nebývalé míře (Cik, Krajíček, Zelený, Nečas, Marek, Vyskočil), potom je jeho boj skoro marný. Tím spíše, že zbylí hráči mají často potíže se kvůli práci či studiím sejít zejména ve středečních termínech na zápas v žádaném počtu. O to více jsou trenéři rádi, že nadstavbu sehrají, až na jednu výjimku, o víkendech. Nebylo vše černé, našla se i dobrá utkání, že by ale Poličští ještě promluvili do bojů o osmičku, to vyloučeno není, ale úplně pravděpodobně se to vzhledem k dosavadním výsledkům nejeví. Každopádně však mohou sebrat ostatním soupeřům důležité body.

Nejproduktivnější regionální hráči

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ
Igor Čikl 40 (18 + 22)
Tomáš Langr 39 (22 + 17)
Vojtěch Augustin 35 (18 + 17)

HC LITOMYŠL
Michal Skoumal 28 (15 + 13)
Rostislav Pilavk 24 (5 + 19)
Ondřej Dvořá 22 (8 + 14)

HC SPARTAK POLIČKA
Libor Boháček 13 ( 6 + 7)
Lukáš Krajíček 10 (6 + 4)
Michal Zobač 8 (4 + 4)

Nedělní premiéra

Úvodní kolo nadstavbové části zavede hokejisty z Moravské Třebové na led Chotěboře. Rozjetý Slovan se tam postaví nejproduktivnějšímu hráči krajské ligy Luboši Dvořákovi a jeho parťákům, což bude nepochybně náročná zkouška. Ve skupině B si Polička zopakuje středeční cestu k Sázavě do Světlé a zejména doufá, že tentokrát vyrukuje v početnější sestavě, neboť to je základní předpoklad případného úspěchu. Hned na úvod druhé části čeká klíčový zápas na Litomyšl, jelikož havlíčkobrodská béčko je pro ni přímým konkurentem v boji o osmičku. Zatím je mezi nimi rozdíl čtyř bodů a v neděli půjde o to, zda se navýší, nebo jestli se juniorka z Kotliny k litomyšlskému týmu přitáhne. Zápasy začínají v 17 hodin.