Dva celky se totiž přihlásily do 1. ligy v in-line hokeji. Zkušenějším z této dvojice je IHC Litomyšl, k němuž se poprvé přidal IHC Spartak Polička.

Obě družstva byla zařazena do prvoligové divize Střed, což je druhá nejvyšší soutěž v České republice a je rozdělená celkem do tří hracích skupin.

Pro Poličku, jak už bylo uvedeno, jde o historickou premiéru a novou zkušenost. Vždyť v soutěži si dosud zahráli pouze Vratislav Vápeník a Libor Boháček, který však kvůli zranění nebude letos k dispozici.

O tom, jak složité budou prvoligové boje, se Spartak přesvědčil hned v prvním kole v Pardubicích, kde mu kvalitní B tým domácího Střída Sportu uštědřil debakl 2:21. Extraligový hokejista Jan Buchtele zaznamenal sedm branek a pět asistencí, za Poličku zkorigovali E. Vápeník a Krajíček.

Vstup do sezony, která trvá do konce června, se výsledkově nepovedl ani IHC Litomyšl. Jeho duel bylo daleko vyrovnanější, ale soupeř byl nakonec střelecky produktivnější.

Výsledky 1. kola: IHC Dynamo Pardubice – IHC Outsiders Pardubice 7:15, IHC Třebechovice – IHC Litomyšl 11:7, Střída Sport Pardubice B – IHC Spartak Polička 21:2, IHC Eagles Chrudim – HC Stadion Vrchlabí 25:1, Mad Parrot'ş Úhřetice B – BK Nová Paka 13:3.

Ve čtvrtek od 18 hodin okresní „in-line derby": IHC Spartak Polička – IHC Litomyšl.

(rh, re)