Na stadionu v Litomyšli se sešla více než stovka diváků, aby sledovala povedené vystoupení domácích starších dorostenců ve finálové nadstavbové skupině regionální ligy. Přijel rival z veliké dálky, až z Kralup nad Vltavou, a k vidění bylo velice bojovné a do závěrečných minut napínavé střetnutí. Lépe do něho vstoupili hosté a brzy se ujali vedení, domácí vývoj v dalším průběhu sice otočili, ale ještě zkraje třetí dvacetiminutovky za stavu 3:3 zůstával zápas otevřený. Litomyšlští nakonec houževnatý odpor soupeře přece jenom dokázali zlomit, zvítězili v poměru 5:3 (branky: Vytlačil 2, Večeřa, Zahradník, Svatoš) a upevnili si umístění v horní polovině tabulky. Aktuálně jsou pátí (13 bodů), ve vyrovnané skupině jsou však s výjimkou vedoucího Jablonce nad Nisou mezi jednotlivý týmy minimální rozdíly.

Ve skupině o umístění se dařilo starším dorostencům Poličky, kteří na domácím kluzišti přehráli Velké Meziříčí hladce 5:1 (Augustin, Koudelka, Prokopec, Šerejch, Poul) a po pěti kolech jsou třetí (9).

Hrála se i nadstavba o umístění v regionální lize mladšího dorostu a také v ní zažívají úspěšné období hráči HC Litomyšl, kteří ve svém pátém vystoupení popáté vyhráli. Tentokrát si pro plný zásah dojeli do Lomnice nad Popelkou, kde vyhráli 7:4 (Edl 3, Adámek, Renza, Lipavský, Stráník) a samozřejmě jsou díky tomu na čele průběžného pořadí s plným počtem 15 bodů. Třetí je nyní Slovan Moravská Třebová (10), ten v uplynulém dějství prohrál v Jaroměři 5:6 po samostatných nájezdech, Polička je po výhře 7:2 nad Opočnem sedmá (3).