Kuřecí plátky s rýží

Budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 2 ks kuřecí prsa
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 1 čajová lžička červená paprika mletá
  • ½ čajové lžičky sůl
  • ½ čajové lžičky černý pepř mletý
  • ½ čajové lžičky kmín drcený
  • 2 dl voda
  • 1 polévková lžíce rýžová mouka (solamil nebo hladká mouka, podle toho, čím rádi zahušťujete)
Kuře na zelenině
Láká vás asijská kuchyně? Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou si zamilujete

Postup:

1. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky a dejte je do nádoby, která se dá zavřít.

2. Na plátky přidejte olej, sůl, pepř, papriku, kmín a nádobu zavřete.

3. Pořádně protřeste a nechte stát 10 minut.

4. Plátky osmažte na pánvi z každé strany 3 minuty a podlijte je vodou. Nechte přejít varem 5 minut a přidejte mouku na zahuštění omáčky.

Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.