Po dvou ze sedmi zastávek dlouhodobé části mají oba okresní týmy shodnou bilanci tří výher a jedné porážky.

Šakalí hněv Moravská Třebová – Futsal Zlín 4:5 (0:3)

Branky: 26. a 40. Sedláček, 23. Studený, 28. Němec – 31. a 38. Kovář, 10. Kostka, 16. Haloda, 18. Kamenčák.

„Utkání lze rozdělit na čtyři odlišné úseky. Deset minut bylo ve znamení oťukávání a čekání na chybu. Ty bohužel přišly na naší straně a do šaten se šlo za bezpečného zlínského vedení,“ popsal průběh prvního poločasu pohledem Šakalů Petr Matoušek. Leč změna taktiky a zvýšená snaha třebovských futsalistů ukázaly možný potenciál mužstva. „V rozmezí 23. a 28. minuty se nám podařilo vyrovnat a Zlín musel zastavit drtivý tlak jedině za pomoci oddechového času. Což se mu dokonale povedlo a v poslední čtvrtině zklidněný soupeř opět odskočil na rozdíl dvou branek. Sedláčkovo snížení přišlo bohužel pozdě a Zlín tak udržel dosavadní ligovou neporazitelnost,“ dodal Matoušek.

Šakalí hněv Moravská Třebová – SK SICO Jilemnice 5:3 (2:0)

Branky: 37. a 38. Matocha, 8. Studený, 13. Sedláček, 33. Štaffa – 34. Brádle, 37. Srkal, 40. Kraus.

Šakaly probudily až dvě vyložené šance hostů, při jedné z nich je od obdrženého gólu zachránila branková konstrukce. Do vedení je poslal Studený, domácí se uklidnili a předvedli divákům pohlednou akci přes půl hřiště na tři doteky, na jejím konci byl Sedláček sám před prázdnou brankou a nezaváhal. Rozhodující zásah přidal po přestávce Štaffa a i když soupeř korigoval, na větší odpor se nezmohl.

Moravská Třebová: Vykydal – Lošťák, Štaffa, Němec, Müller, Sedláček, Širůček, Studený, Okrouhlý, Tošenovský, Matocha.

VPS Novabrik Polička – SK SICO Jilemnice 3:1 (3:1)

Branky: 8. a 13. Kovář, 9. Poul – 12. Brádle.

Zápas nenabídl extra zajímavou podívanou. Novabrik šel do dvougólového vedení, potom si vybral hluchou pasáž a protivník snížil, ovšem ještě do poločasu přidal Kovář třetí zásah a po změně stran se utkání dohrávalo plně pod poličskou kontrolou.

Futsal Zlín – VPS Novabrik Polička 2:1 (1:0)

Branky: 6. Haloda, 38. Chvíla – 36. Kovář.

Repríza jarního ligového semifinále nabídla na obvyklé poměry mezi těmito rivaly nebývale ofenzivní partii, ve které šance střídala šanci. „Skončit to 8:8, snad by se nikdo nedivil. Inkasovali jsme po tečované střele, podařilo se nám vyrovnat a chtěli jsme zůstat pořád aktivní a zkusit to otočit. Bohužel jsme ale neuhlídali vhazování z rohu a protihráč na zadní tyči skóroval. Ve zbývajících dvou minutách jsme odpovědět nedokázali. Bylo to z obou stran koukatelné utkání, Porážka nás mrzí, alespoň jsme však v těžkém duelu zkusili mladé kluky z béčka,“ uvedl kouč František Švec.

Polička: Slaný – Jílek, T. Švec, Vondra, Andrle, Navrátil, Stejskal, Poul, Kovář, Jakub Mužík, Pazdera.

Ve třetím pokračování ligy se cesty okresních zástupců v sobotu 25. listopadu rozdělí. Moravská Třebová zamíří do hlavního města k zápasům s oběma pražskými soupeři, Polička nastoupí v Jilemnici proti týmům z Dobříče a Větřní.

Další výsledky celostátní ligy – 2. turnaj: FK Adria Dobříč – Bombarďáci Větřní 0:15 a Chemcomex Praha 0:13, Sparta Praha – Chemcomex Praha 1:3 a Bombarďáci Větřní 0:2.

Pořadí:

1. Zlín (12), 2. Chemcomex Praha (9), 3. Moravská Třebová (9), 4. Polička (9), 5. Větřní (6), 6. Sparta Praha (3), 7. Jilemnice (0), 8. Dobříč (0).