Pod názvem Stars Cup 2014 se na stadionu SKP Slovan Moravská Třebová koná ode dneška do pátku mezinárodní turnaj mladších žáků (U13). O zahraniční účast se postará slovenský celek z Banské Štiavnice a kromě něj budou startovat hráči z Židenic, Bystřice nad Pernštejnem, Svratky Brno, Starého Lískovce, Kuřimi, Ivančic, Lanškrouna, Bílovic nad Svitavou, Moravské Třebové a Čechovic, společně s nimi pak ještě děvčata z 1. FC Slovácko. Po slavnostním zahájení, které se odehraje dnes v 10:00, se týmy pustí do bojů ve skupinách. Vyvrcholení turnaje přijde na řadu zítra. Finálové utkání bude zahájeno v 16:45 a aby hráči i jejich doprovod přišli na jiné myšlenky, nebude chybět společenský večer s hudbou a tancem.

O víkendu se pak fotbalové mládí nastěhuje pod Cimburk. Připraven je Městečko Trnávka Cup, sedmý ročník turnaje starších přípravek (U11), který si v letech minulých vydobyl pověst top akce svého druhu v širokém okolí. A je to vidět i na zájmu družstev, vždyť na startovní listině jich figuruje jednadvacet. Přijedou němečtí hosté ze Staufenbergu, Slováci z Banské Štiavnice, dva týmy ze Starého Lískovce, dívky ze Slovácka, Hradec Králové, Litomyšl, Hatě, Opočno, Svratka Brno, Bystré, Klenovice na Hané, Cerekvice nad Loučnou, Čelechovice na Hané, Bílovice nad Svitavou, Moravská Třebová, Kostelec na Hané, Konice, Městečko Trnávka a Troubelice.
Konkurence je to tedy jako hrom a trnávecký turnaj má našlápnuto k tomu, aby znovu posunul vysoko nasazenou laťku. Slavnostní zahájení Městečko Trnávka Cupu bude v sobotu v 9 hodin a hned poté bude zahájen zápasový maratón, který potrvá do nedělního odpoledne. Finálový zápas vypukne v 16:30. Sobotní večer bude patřit zábavě a atraktivnímu kulturnímu programu včetně ohňové show. Pořadatelé srdečně zvou na obě akce fotbalové příznivce. Nudit se tam rozhodně nebudou.